Oproep voor Lorenzo: ‘Stuur verjaardagskaart voor waarschijnlijk zijn laatste verjaardag’


Moeder deelt een emotionele oproep voor haar ernstig zieke zoon Lorenzo

De negenjarige Lorenzo uit Dalerpeel heeft de ergste vorm van de stofwisselingsziekte X-ALD. Zijn moeder Mariëlle Snippe deelt een emotionele oproep. “Het zou hartstikke leuk zijn als Lorenzo heel veel verjaardagskaarten krijgt voor waarschijnlijk zijn laatste verjaardag.” Op zondag 3 februari wordt de jongen tien jaar.

In januari 2016 werd Lorenzo gediagnostiseerd met leukemie.

Stofwisselingsziekte X-ALD

In 2016 is de jonge jongen behandeld met chemokuren. De behandelingen leken goed aan te slaan, totdat hij helaas het jaar daarop opnieuw ziek werd. De ergste vorm van de stofwisselingsziekte, X-ALD, werd op 5 juli 2017 bij hem in het hoofd aangetroffen.

Kortsluiting in de hersenen

Bij de ziekte X-ALD zit er een fout in het X-chromosoom, waardoor er een tekort is aan bepaalde eiwitten. Zo vertelt zijn moeder dat er door deze ziekte kortsluiting ontstaat in Lorenzo’s hersenen. “Alles gaat erg moeizaam bij hem. Zijn zicht is enorm achteruit gegaan. Hij heeft moeite met eten en drinken. Hij is aan zijn linkerzijde bijna verlamd.” Er zijn behandelingen voor deze ziekte, echter zijn deze voor hem te laat.

Facebook actie

Op 3 februari mag de jongen zijn tiende verjaardag vieren. “Zijn aankomende tiende verjaardag wordt waarschijnlijk zijn laatste. We weten niet hoe lang Lorenzo nog te leven heeft, maar het gaat erg hard”, aldus zijn moeder. De ouders van de jongen hopen nu zoveel mogelijk verjaardagskaarten voor hun zoon te kunnen ontvangen. Zijn moeder was geïnspireerd op een vergelijkbare actie op Facebook en gunde dit haar zieke zoon ook. “Dat is voor Lorenzo ook hartstikke leuk!”

Verjaardagskaarten

Alle verjaardagskaarten die voor 3 februari binnenkomen houden zijn ouders eerst nog even achter. “Ballonnen geven we wel aan hem, die kun je natuurlijk niet zo goed verstoppen.” Zelf heeft hun zoon nog geen weet van de actie. “Lorenzo kan niet zoveel visite aan. Daarom moeten we het feest ook klein houden. Met die kaarten willen we hem dan nog extra in het zonnetje zetten.”

De verjaardagskaarten voor Lorenzo kunnen verstuurd worden naar het onderstaande adres:

Lorenzo Snippe
Prinses Wilhelminastraat 22
7753 TM Dalerpeel

Lees ook: Vrouw bouwt mini bibliotheek in stronk van 110-jarige boom

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTV Drenthe | Beeld: Mariëlle Snippe Zwiep©