‘Luizenmoeder’-actrice Rian Gerritsen staat zelden op het schoolplein

‘Ik ben echt een leukere moeder omdat ik werk’

Op dit moment is ‘Luizenmoeder de film’ op het grote doek te zien met onder andere actrice Rian Gerritsen (49). Ondanks dat ze in de serie en film een moeder speelt die veel op haar dochter let, staat ze zelf bijna nooit op het schoolplein. Haar vriend is namelijk huisvader en zij is de kostwinner. Toch vindt ze dit soms nog best lastig, vertelt ze in een interview met Flair

Nooit op het schoolplein

De ‘Luizenmoeder-film’ heeft veel herkenbare momenten voor ouders die hun kroost naar de basisschool brengen en ophalen. Ondanks dat het kind van Rian Gerritsen ook in die fase zit, staat ze zelf nooit op het schoolplein te wachten tot de bel gaat. “Mijn vriend, hij is elf jaar ouder dan ik, is huisvader en zorgt voor onze dochter Keesje”, legt ze uit.

Schuldgevoel

Dit vindt ze een prettige balans, maar gaat het soms ook gepaard met een schuldgevoel. “Hoewel ik het niet anders zou willen, ik ben echt een leukere moeder omdat ik werk, maar er is soms dat stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt: ben ik er wel genoeg voor haar? Terwijl ik ook veel thuis ben, want als ik speel, ben ik overdag gewoon thuis.”

Kinderwens

De actrice laat ook weten dat ze graag kinderen wilde, maar haar vriend niet. “Hij was een verstokte vrijgezel en had niet echt een kinderwens”, legt Rian uit. Toch vond hij het geen probleem om kinderen te krijgen. Samen hebben ze een dochter, Keesje van negen jaar. “Het leuke is dat hij stapelgek op Keesje is, die twee zijn echt twee handen op één buik.”

De ‘Luizenmoeder-film‘ is nu te zien in de bioscoop!

Lees ook: Geweldig: Het twitteraccount van juf Ank uit De Luizenmoeder is een regelrechte hit en wij snappen waarom!

Bron: Flair | Beeld: Brunopress