Maan zingt ‘Het Dorp’ bij De Wereld Draait Door maar stuit op veel kritiek


Niet iedereen is gecharmeerd door Maan haar versie van Het Dorp

De 21- jarige Maan de Steenwinkel, beter bekend als gewoon ‘Maan’, mocht gisteravond bij De Wereld Draait Door aanschuiven. Daar sprak ze met Matthijs van Nieuwkerk over nummers die voor haar belangrijk waren en bij sleutelmomenten hoorden van haar leven. Daar vertelde ze over Het Dorp van Wim Sonneveld, wat ze later ook ten gehore bracht.

Helaas was niet iedereen gecharmeerd van haar vertolking.

Sleutelmoment

Maan mag vertellen over liedjes die belangrijk voor haar zijn en bij ‘sleutelmomenten’ in haar leven horen. Daarom vertelt ze over Het Dorp van Wim Sonneveld, omdat haar moeder dat vroeger altijd draaide. André van Duin zit ook aan tafel, ook hij heeft dit nummer ooit gezongen onder leiding van André Rieu. Het nummer kwam uit in 1974 en is een cover en vrije vertaling van het Franse nummer La montagne van Jean Ferrat.

Vertolking

Aan het eind van de aflevering zingt ook Maan haar versie van Het Dorp. En daar is niet iedereen blij mee, want de jonge zangeres zou niet genoeg levenservaring hebben voor dit nummer. Twitter ging los, maar velen namen het gelukkig ook op voor de zangeres. Wil je zelf oordelen? Het fragment hoor je hier, vanaf minuut 42.20.

Maar er waren ook positieve reacties:

Lees ook: Dave Roelvink moet zwaar door het stof in tv-programma ‘Effe geen cent te makken’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: DWDD, AD | Beeld: Videostill