Man wil auto verkopen om de operatie van zijn hond te kunnen bekostigen

Snotteren geblazen

Dat velen alles over hebben voor hun dier, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Zo zijn zowel honden als katten (en andere dieren) in menig gezin een belangrijk lid. Als er dan ook iets met je harige vriend aan de hand is, wil je alles op alles zetten om het diertje te helpen. De Amerikaanse Randy kan erover meepraten.

Om de operatie voor zijn hond te kunnen betalen, was hij bereid zijn auto te verkopen.

Beste vriend

De beste vriend van Randy is zijn hond Gemini. Gemini kan het met iedereen goed vinden. Zo was het dier vorige maand met de dochter van Randy’s vriendin aan het spelen. Het meisje had een papfles die ze vanuit haar box naar de hond gooide. Gemini bracht deze steeds terug. Op een gegeven moment had het dier echter de bovenkant van de fles kapot gemaakt en doorgeslikt. Niemand merkte dat Gemini de bovenkant had binnengekregen, tot hij heel erg ziek werd.

Ziek

Gemini begon continu te braken, Randy haastte zich naar de dierenarts om zijn hond te laten controleren. Daar werd hij niks wijzer van en dus reed Randy van dierenarts naar dierenarts om erachter te komen wat er met zijn hond aan de hand was. Bij de laatste dierenarts kreeg Randy te horen dat er iets vastzat in de buik van zijn hond en dat Gemini daarom een operatie nodig had. De operatie zou echter zo’n 4500 dollar kosten, wat omgerekend 4000 euro is. Randy kon zo’n bedrag niet zomaar ophoesten. Hij kon 2000 dollar van een vriend lenen, maar omdat dit niet genoeg was, besloot hij meteen zijn auto te koop te zetten.

Dankbaar

Omdat Randy nog steeds geld nodig had, besloot hij zijn auto van de hand te doen voor 3000 dollar als dat nodig was. “Gemini kwijtraken was geen optie”, laat Randy weten aan The Dodo. “Ik zou er kapot van zijn als ik mijn beste vriend zou verliezen.” Nadat Randy op Facebook deelde dat hij zijn auto wilde verkopen om zijn hond te helpen, stroomden de berichten binnen. Velen wilde Randy helpen en stelden voor om een inzamelingsactie te starten. Dankzij het S.O.A.R Initiative slaagde Randy erin om het resterende bedrag voor de operatie bij elkaar te sprokkelen.

Operatie

Van over de hele wereld kreeg Randy steunbetuigingen en vreemden doneerden geld, zodat hij de ingreep uiteindelijk kon betalen. Via Facebook hield Randy iedereen op de hoogte van de operatie. “De operatie is gelukt! Hij mag binnenkort weer naar huis. Gemini had van alles opgegeten. Een sok, stukken plastic en een stuk van een babyfles.” Inmiddels is Gemini weer thuis en gaat alles een stuk beter met hem. “Ik kreeg berichten uit Zweden, Italië, Brazilië… Van over de hele wereld wilden mensen me helpen. Ik sta voor eeuwig bij jullie in het krijt. Heel erg bedankt aan iedereen die me heeft geholpen”, schrijft Randy.


Lees ook: Dit probeert je hond jou te vertellen met zijn staart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook Randy Etten, HLN | Beeld: Pexels