Man scheldt ambulancebroeder uit tijdens reanimatie peuter (1): “Ik moet naar mijn werk!”

De man vond zijn werk belangrijker dan de eenjarige

Afgelopen vrijdag moesten ambulancebroeders in Berlijn de eenjarige Leonard reanimeren. Het jongetje was op de crèche opeens neergevallen en de ambulance kon alleen geparkeerd worden tussen een rij geparkeerde auto’s. Alles voor het leven van dat jongetje zou je denken. Daar dacht een 23-jarige man anders over…

Hij vond zijn werk belangrijker dan het leven van de eenjarige.

“Ik moet naar mijn werk!”
Een van de ambulancebroeders moest het beademingsmasker uit de ambulance halen toen hij op een woedende man stuitte. De man schreeuwde woest tegen de broeder: “Ga weg, ik moet naar mijn werk!” en daarbij trapte hij ook een spiegel van de ambulance af. De broeder probeerde de man uit te leggen dat ze aan het reanimeren waren, maar daar wilde hij niks van weten. “Het kan mij niks schelen wie er gereanimeerd wordt”, riep de man op een agressieve toon.

Onmenselijk
De politie werd erbij gehaald en ook zij konden niet op begrip rekenen. Thomas Funke, de vader van het eenjarige jongetje vindt het onbegrijpelijk en onmenselijk: “Het ging om het leven van m’n zoon, en hij dacht alleen aan zichzelf.” De hulpverleners zijn erin geslaagd om de kleine Leonard in leven te houden en hij ligt nu in een kunstmatige coma. Het is nog onduidelijk hoe het gesteld is met de peuter. De ouders gaan aangifte doen tegen de woedende man.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: pixabay