Man schrijft aangrijpende brief aan jonge vrouw: ‘Aan het meisje dat ik vier straten achtervolgde tot ze bij haar auto was’

Man
De man had enkel goede bedoelingen

Op Reddit werd een paar dagen geleden een opvallende open brief geplaatst. Reddit is een online community waarop regelmatig opmerkelijke berichten worden geplaatst, maar dit verhaal steekt er met kop en schouders bovenuit. In de brief omschrijft de man dat hij een jonge vrouw een tijdje volgde. Hoewel het wat griezelig klinkt, had de man geen enkel kwaad in de zin en deed hij juist iets bijzonders.

“Je had mijn dochter kunnen zijn.”

Achtervolging

“Aan het meisje dat ik vier straten volgde tot ze bij haar auto was”, begint de man zijn brief. “Onze wegen kruisden zich vlak bij de nieuwe studentenwoningen. Je keek even naar me en bleef doorlopen, een paar seconden later draaide ik me om en begon ik je te volgen”, gaat hij verder. De man vervolgt zijn brief en schrijft dat de vrouw doorkreeg dat ze werd gevolgd. “Je versnelde je pas, je schouders leken gespannen en je greep je telefoon. Toch hield dit me niet tegen.” Ook de man besloot zijn pas te versnellen en zorgde ervoor dat er niet meer dan vijftien meter tussen de twee in was. Ondertussen deed de man ook alsof hij aan het bellen was. “Ik heb er een paar keer aan gedacht om dichter bij je te lopen, mezelf voor te stellen en tegen je te praten. Maar dat deed ik niet.” De twee bleven doorlopen, terwijl de jonge vrouw continu over haar schouder keek om te zien of de man haar nog achtervolgde. “Als je platte schoenen had gedragen, was je waarschijnlijk gaan rennen toen je de doodlopende straat insloeg, waar je auto was geparkeerd. Gelukkig hield je hetzelfde tempo aan, omdat je hoge hakken droeg”, meldt de man. “Ik stopte bij mijn auto, die verderop was geparkeerd, en ik zag dat je een foto of video van me maakte toen je langs me reed.”

Dit wist je niet

De man begrijpt de reactie van de vrouw, maar legt in de brief uit waarom hij besloot haar te volgen. “Wat je waarschijnlijk niet hebt gezien, is dat twee mannen die aan de andere kant van de straat stonden, naar je wezen en je begonnen te volgen, voordat wij elkaar kruisden. Je zag niet hoe ze naar je keken en dat ze onder de invloed leken van drank of drugs, of allebei. Je zag ook niet dat toen je me voorbij reed, de mannen op de hoek van de straat naar jou en mij aan het kijken waren.” Vervolgens vertelt de man dat de dame ook niet wist dat hij de politie had gebeld en tien minuten in zijn auto bleef wachten tot de politie kwam. De politie ondervroeg de man daarna over de twee mannen die haar hadden gevolgd en hij liet de foto zien die hij van de mannen had gemaakt.

Excuses

“Het spijt me dat ik je bang maakte, maar als ik heel eerlijk ben, was ik zelf ook verschrikkelijk bang. Ik ben geen held en mijn instinct vertelde me continu om me uit de voeten te maken. Maar, je had mijn vrouw kunnen zijn -zij parkeert ook vaak in die straat- of mijn dochter. Ik had het mezelf nooit vergeven als er iets was gebeurd en ik niks deed om het te stoppen.” De brief van de man levert veel lof op. Veel mensen laten in de reacties weten dat de man juist heeft gehandeld. Hier kun je het hele verhaal lezen.

Lees ook: Hannah deelt brief die haar overleden moeder haar stuurde met een bijzondere reden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit, Libelle | Beeld: Pexels