Heftig: Marc van der Linden lag dagenlang in coma

marc van der linden coma

De royaltydeskundige is nog nooit zo openhartig geweest over zijn ziekenhuisopname

Marc van der Linden heeft geen leuke zomer gehad. Hij lag begin juni dagenlang in het ziekenhuis door een hardnekkige ontsteking aan zijn been, die vervolgens zelfs voor een bloedvergiftiging zorgde. Deze ontsteking liep Marc op doordat hij in een erg korte tijd veel is afgevallen. De royaltydeskundige viel in totaal maar liefst 115 kilo af

Ontsteking

Hoewel Marc natuurlijk heel blij is dat hij zoveel is afgevallen, hield hij daar een nare ontsteking aan over. “Het was een ontsteking die steeds terugkwam”, vertelt de royaltykenner maandag in RTL Boulevard. “Het was heel hardnekkig. Ik ben door die ontsteking heel raar gevallen en buiten westen geraakt. Ik heb acht uur op de grond gelegen voordat mijn moeder mij vond.”

Delier

Daarop werd Marc naar het ziekenhuis gebracht. Daar lag hij dagenlang in coma op de intensive care. Zelf kreeg hij hier helemaal niets van mee. “Ik had een delier, ik leefde in een soort waanwereld”, legt hij uit. “Ik heb hele gesprekken gevoerd met mijn moeder die ik mij niet kan herinneren. Ik lag vastgebonden op bed omdat ik anders alle infusen eruit trok.”

Kennis delen

Gelukkig voelt de royaltydeskundige zich nu weer een stuk beter. Dat zegt hij zelf te danken aan de hulp van een paar heel goede vrienden die hem bijstonden. Ook is Marc blij dat hij zijn kennis weer kan delen op televisie, net op tijd voor Prinsjesdag.

Lees ook: Marc van der Linden in rouw: ‘Ik ga je missen, maar je bent onvergetelijk’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTL Boulevard