Onzekerheid als je iets via Marktplaats bestelt? Dankzij déze nieuwe service is dat verleden tijd!

Nieuwe service Marktplaats

Dit maakt de verkoop voor beide partijen een stuk zekerder

Wanneer je enige ervaring hebt met het kopen en/of verkopen van producten via Marktplaats, weet je vast ook dat dit vaak niet zonder risico’s gaat. Als verkoper dien je soms een bepaald product op te sturen en als koper is het vaak genoodzaakt om eerst te betalen voordat je het product daadwerkelijk in huis hebt. 

Gelukkig komt aan al deze onzekerheid nu een einde dankzij deze nieuwe functie van Marktplaats.

Onzekerheid

Het blijft altijd een spannend en risicovol moment wanneer je iets als koper bij een particulier op Marktplaats iets besteld. Het moet door de verkoper verzonden worden, maar komt het product wel daadwerkelijk binnen? En voldoet het product aan de verwachtingen? Want je hebt immers het gehele bedrag al moeten betalen aan de verkoper voordat hij of zij het op kan sturen.

Gelijk Oversteken Service

Aan al die onzekerheid komt nu een einde, want Marktplaats introduceert de ‘Gelijk Oversteken Service’. Jij als koper betaald voor het product, Marktplaats houdt het bedrag tijdelijk vast en pas wanneer jij als koper het pakket mét het verwachtte product ontvangt en dit aangeeft bij Marktplaats ontvangt de verkoper pas zijn geld van Marktplaats. Als verkoper krijg je van Marktplaats een melding zodra jouw product is verkocht, hierna dien je het pakket gereed te maken voor verzending en de Track & Trace-code voor de verkoper te uploaden als bewijs voor de verzending. Jij als verkoper wordt uitbetaald als de ontvanger het product ook daadwerkelijk is huis heeft of je krijgt het automatisch van Marktplaats na 7 dagen.

Lees ook: Dacht jij altijd dat het toiletmeisje een jurkje aan had? Je hebt het hartstikke fout!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Marktplaats | Beeld: Pixabay