GTST-actrice Marly van der Velden, die zelf anorexia had, helpt nu anderen het te overwinnen

Marley van der Velden

De actrice zet zich in voor anderen die te maken hebben met anorexia

Jezelf uithongeren omdat je bang bent om dik te worden of omdat je wilt vermageren. Het doet zowel lichamelijk als psychisch veel met je. Marly van der Velden weet dit als geen ander. De 30-jarige actrice, die op vijftienjarige leeftijd ook met de eetstoornis kampte, gaat nu anderen helpen om de strijd tegen de eetstoornis te winnen.

Marly wil anderen met een eetstoornis helpen om te genezen.

Eetstoornis

Op vijftienjarige leeftijd kampte Marly van der Velden met anorexia. Het was zo erg dat de tiener in het ziekenhuis belandde. De GTST-ster is inmiddels lang en breed over haar eetstoornis heen en geeft in een gesprek met RTL Boulevard aan dat ze nooit meer een terugval heeft gehad.

Onbegrepen

Echter is er een ding die volgens Marly destijds anders had gekund. De behandeling om over de ziekte heen te komen vond ze alles behalve fijn. “Ik miste persoonlijke aandacht”, vertelt ze aan RTL Boulevard. “Ik was gewoon een nummertje en het voelde alsof ik het vervelende meisje was dat niet wilde eten. Ik voelde me een boef, een crimineel. Ik voelde me totaal niet begrepen.”

Live chat

Om die reden wil de brunette zich inzetten voor anderen met een eetstoornis. Dit doet de actrice door middel van een live chat, waar ze contact heeft met mensen met een eetstoornis. “Waar het vooral omgaat is dat we mensen willen laten zien dat je wél kan genezen. Als je een eetstoornis hebt, denk je dat genezing niet voor jou is weggelegd en dat je er nooit meer uit kunt komen. Al help ik één iemand, geef ik energie of een sprankje hoor, dat is mij alles waard.”

Moeder

Niet alleen wil Marly anderen helpen, maar ze wil ook voorkomen dat haar eigen kinderen, Sammy Rose en Jackie-Rey, een verstoord zelfbeeld krijgen. “Als mijn kinderen erbij zijn, wil ik het niet hebben over lijnen of over dat iets veel te vet is. Daar heb ik echt een aversie tegen.”

Lees ook: Zo zag Marly van der Velden er vroeger uit

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTL Boulevard