Martien Meiland over zijn coming out: ‘Vreselijk was het’

Martien vertelt openhartig dat hij het vreselijk vond om uit de kast te komen

De familie Meiland heeft na het eerste seizoen van hun programma Chateau Meiland een plekje in ons hart veroverd. Eerder was de familie Meiland al te zien in het programma Ik Vertrek. Na hun deelname aan Ik Vertrek durfde Martien uit de kast te komen en scheidden Erica en Martien van elkaar. Dit was echter van tijdelijke aard, want Erica en Martien zijn inmiddels opnieuw getrouwd. Dat de geliefde kasteelheer op mannen valt, is iets waar hij een lange periode mee heeft geworsteld.

Martien vertelt in zijn column in Privé over de moeilijke periode.

Chateau Meiland

Het lijkt erop dat de familie Meiland niets te klagen heeft. Zo wist de familie een vervallen kasteel op te knappen tot een prachtig chateau en blijven de boekingen voor een overnachting in Chateau Marilleaux binnenstromen! Samen met zijn vrouw Erica, dochter Maxime, kleindochter Claire en huisvriendin Carolien gaat het Martien in Frankrijk voor de wind. Toch mist er wat in het leven van Martien. Dochter Montana is namelijk in Noordwijk achtergebleven. “Het voelt een beetje leeg dat ze er niet bij is”, schrijft Martien in zijn column. Dat gevoel van leegte, haalt verdrietige herinneringen naar boven bij de 56-jarige kasteeleigenaar. “Dat heb ik eerder gehad. Het moment dat ik erachter kwam op mannen te vallen.”

Heftig

“Ik wilde helemaal niets voelen voor een man, want ik was dolgelukkig met mijn gezin”, gaat de 56-jarige verder. Erica en Martien gingen daarom uit elkaar: “Zo kreeg ik de ruimte om te ontdekken wat ik wilde. Die worsteling met mezelf vond ik zwaar.” Martien worstelde enorm met zijn coming out en uit wanhoop besloot hij naar zijn huisarts te gaan “met de vraag of ze mij hormoonprikken konden geven, zodat ik weer de oude Martien kon worden. Vreselijk was het, echt vreselijk”, blikt hij terug.

Liefde

Ondanks dat zowel Erica als Martien het erg moeilijk hadden met de coming out van Martien, bleef er veel liefde tussen de twee. “Ik miste Erica en de kinderen. De verliefdheid die ik had met Erica, heb ik nog steeds. Maar nu is het meer als broer en zus”, vertelt de extravagante kasteelheer.

Lees ook: Erica over huwelijk met Martien: ‘Voor mij mag dit eeuwig duren!’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTL Boulevard