Maxime Meiland krijgt steun na hevige kritiek op foto met wijn

Maxime-Meiland-wijn

‘Hou op neer te kijken op vrouwen die flesvoeding geven’

Op Instagram deelde Maxime Meiland onlangs een vrolijke foto mét een glaasje wijn. Na de bevalling van Vivé mag de Meiland-telg namelijk weer een wijntje drinken. Toch waren haar volgers hier niet over te spreken, en kreeg Maxime bakken met kritiek over zich heen. Absolute onzin, vindt Hester Zitvast van VROUW. In haar column komt ze daarom op voor Maxime. 

Geen borstvoeding

Hester Zitvast is op dit moment zwanger en weet precies wat Maxime moest doorstaan. “Ik ben nu zes maanden zwanger en zwaai af en toe wat verloren naar de slijter bij ons in het dorp, als ik er voorbij waggel. Ik mis zijn altijd betrokken ’Ik heb nu een rode wijn binnen, daar ga jij echt blij van worden!’ meer dan ik van tevoren had gedacht.” Ze snapt dan ook goed waarom iemand ervoor kiest om geen borstvoeding te geven. “En ja, ik vind het heel fijn dat ik dan óók dat wijntje weer kan nemen. Dat ik bij onze favoriete toko voor pittige gerechten kan kiezen. En dat ik kan koken met de ingrediënten die ik wil.”

Verantwoorden

Wat ze niet begrijpt, is dat er mensen zijn die op vrouwen neerkijken die geen borstvoeding willen geven. “Prachtig als je borstvoeding tot ideaal hebt verheven. Maar hou op neer te kijken op vrouwen die om welke reden ook voor flesvoeding gaan.” En daar hoef je je ook zeker niet voor te verantwoorden, stelt Zitvast. “Niet aan je vriendinnen. Niet aan je eigen vent. Niet aan de verloskundige of kraamhulp. Niet aan je moeder of schoonmoeder en al helemaal niet aan ’de mensen op social media’. ’Ik heb geen zin in borstvoeding geven’, is meer dan voldoende. Een baby heeft niets aan een moeder die zich om wat voor reden ook zit te verbijten of ellendig voelt door een keuze die intrinsiek niet de hare was.” Dat is duidelijke taal!

Lees ook: Maxime Meiland deelt prachtige zwangerschapsfoto ter ere van jarige Leroy

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress