Let goed op: maximumsnelheid 100 kilometer per uur geldt op sommige trajecten al vanaf 13 maart

maximumsnelheid 100 kilometer per uur

Automobilisten, opgelet!

Wie zich veel in de auto bevindt, weet hoogstwaarschijnlijk dat er vanaf 16 maart veel gaat veranderen. Het kabinet maakte onlangs bekend dat vanaf dat moment door het het land een snelheidslimiet van 100 kilometer per uur geldt. De zaak blijkt echter flink op te schieten, want de nieuwe maximumsnelheid geldt op sommige trajecten al vanaf vrijdagochtend 13 maart. 

Bekeuringen liggen op de loer

Dat veel nieuwe borden al vanaf vrijdagochtend 13 maart worden onthuld, maakte Rijkswaterstaat bekend aan NU.nl. Zodra deze nieuwe borden onthuld zijn, kunnen automobilisten een bekeuring krijgen wanneer zij zich niet aan deze nieuwe maximumsnelheid houden.

Een flinke operatie

Het plaatsen van alle nieuwe hectometerpaaltjes en verkeersborden is een flinke klus. Rijkswaterstaat maakt bekend dat sinds eind vorige week zo’n honderd medewerkers bezig zijn om de nieuwe borden plaatsen. Op dit moment worden deze borden nog bedekt, maar dit is dus niet van lange duur. De woordvoerder van Rijkswaterstaat kan echter niet zeggen voor welke trajecten de nieuwe maximumsnelheid al vanaf 13 maart geldt. Hoeveel van de ruim vierduizend borden er inmiddels al geplaatst zijn? Ook daar wordt geen antwoord op gegeven.

Regeling vanaf 16 maart

De operatie, die in totaal 19 miljoen euro kost, lijkt vooralsnog goed te verlopen. “Op maandagochtend 16 maart moet de operatie voltooid zijn”, legt de zegsvrouw van Rijkswaterstaat uit aan NU.nl. “Maar de nieuwe snelheden gaan in op het moment dat het bord zichtbaar is voor automobilisten. In de praktijk betekent dit dus dat op sommige wegen de nieuwe snelheden al vanaf vrijdagochtend gelden.”

Lees ook: André Hazes deelt foto met Roxeanne Hazes op Instagram

Bron: NU | Beeld: Wikimedia Commons