Meghan over relatie met prins Harry: ‘Vrienden waarschuwden me er niet aan te beginnen’

Meghan Markle

Geëmotioneerd vertelt Meghan over haar relatie met Harry

Volg je het Britse Koningshuis een beetje? Dan kun je het interview dat prins Harry en Meghan aan ITV gaven, bijna niet hebben gemist. De prins gaf toe dat hij en William zich op ‘verschillende paden bevonden’ en ook Meghan had het een en ander op te biechten aan interviewer Tom Bradby.

Meghan en William nemen – en terecht – een pauze van zes weken.

Onder druk

In het gesprek met Tom Bradby gaf Meghan al toe dat het niet zo goed met haar gaat. De druk waar ze onder staat wordt haar te veel. Zo vertelde dat het een combinatie van dingen is die haar te veel wordt: net moeder zijn geworden, net getrouwd zijn en bakken kritiek over je heen krijgen.

Moeilijk

De interviewer wil van Meghan weten hoe het laatste jaar voor haar geweest is en ze is overduidelijk emotioneel. “Het is moeilijk”, begint ze haar verhaal terwijl haar ogen waterig worden. “Ik denk niet dat iemand dat kan begrijpen. Maar in alle eerlijkheid had ik echt geen idee, wat hier waarschijnlijk moeilijk te begrijpen is.” Meghan doelt daarop op alle media-aandacht die ze kreeg sinds ze een royalty is. 

‘Begin er niet aan’

Vervolgens gaat Meghan verder over haar relatie met Harry. “Toen ik mijn man ontmoette, waren mijn vrienden heel blij want ik was heel blij. Maar mijn Britse vrienden zeiden tegen me: ‘Hij is vast geweldig, maar je moet er niet aan beginnen, want de Britse tabloids zullen je leven verwoesten.” Meghan vertelt aan Bradby dat ze de waarschuwing wegwuifde. “Ik was naïef. Ik ben Amerikaans, we hebben dat daar niet en ik snapte niet waar ze het over hadden. Het klonk niet logisch. Maar ik snap het nu. Dus het is ingewikkeld.”

Pauze

Zaterdagavond werd naar buiten gebracht dat de Hertog en Hertogin van Sussex een vakantie van zes weken inlassen. Een bron vertelde aan The Sunday times dat Harry en Meghan nog een drukke agenda hebben tot midden november. “Daarna maken ze tijd voor de familie, wat ze ook echt nodig hebben.”

Lees ook: Prins Harry praat voor het eerst over vermeende ruzie met broer William

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ITV, The Sunday Times | Beeld: Videostill