Michelle Obama blikt terug op verbreken van protocol toen ze bij koningin Elizabeth was

Het zorgde destijds voor enige ophef

Dat de leden van het Britse koningshuis behoorlijk wat regels hebben, moge duidelijk zijn. Zo mogen ze niet zomaar een handtekening uitdelen, een selfie maken met fans of de kleding aantrekken die ze willen. Michelle Obama verbrak echter een van de regels toen ze met haar man Barack, destijds de president van de Verenigde Staten, een werkbezoek bracht aan koningin Elizabeth en prins Philip in 2009.

De voormalig First Lady had de beste bedoelingen.

Becoming

Michelle Obama reist momenteel de wereld over om in verschillende grote steden haar boek Becoming te bespreken. Op 14 april bracht de voormalig First Lady een bezoekje aan de O2 Arena in Londen. Ze sprak onder andere over het leven in het Witte Huis en wat haar rol als First Lady was. Ook sprak ze over die keer dat ze het protocol van het Britse koningshuis ‘brak.’

Bezoek

In 2009 brachten Barack en Michelle een bezoek aan koningin Elizabeth. Tijdens de receptie op 1 april 2009 sloeg Michelle een arm om de koningin heen. Iets wat de tongen behoorlijk losmaakte. Het is namelijk niet gebruikelijk -en volgens fans van het koningshuis tegen het protocol in- dat een lid van het koninklijk huis zomaar wordt omhelst. Voor haar vriendelijke gebaar kreeg Michelle behoorlijk wat kritiek. Tijdens haar bezoek aan de O2 Arena blikt ze terug op haar actie.

Breken van protocol

“Yikes, sorry jongens”, grapte de 55-jarige over haar actie. “Ik weet niet of ik iets anders had kunnen doen, want het was een menselijke reactie”, vertelt ze. “Ik leerde dat ik tijdens internationale aangelegenheden mijn handen het beste achter mijn rug kan houden of dat ik ze vasthoud. Op die manier denk ik na voordat ik iets doe. Maar op dat moment (met de koningin), was het wel het juiste om te doen”, vertelt Michelle over haar vriendelijke gebaar.

Waarom Michelle een arm om de koningin heen sloeg, lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2