Mies Bouwman haalt uit naar showbizz-collega’s: “Alle respect voor Yvon Jaspers, maar ik word gek van dat toontje”

Mies Bouwman heeft helemaal niks op met de tv-wereld van nu

Voormalig presentatrice en showbizz-veteraan Mies Bouwman is al enige jaren niet meer op televisie, in 1993 stopte de toen 64-jarige grande dame van tv ermee. Maar de nu 87-jarige Mies is met de jaren nog niets van haar pit en scherpte verloren, zo blijkt uit een recent interview met de Volkskrant.

Verschrikkelijk
Als haar wordt gevraagd wat ze van de televisiewereld van nu vindt, is haar antwoord duidelijk: “Verschrikkelijk. Mensen denken niet meer zelf na, maar luisteren naar alles wat de baas zegt. Ze accepteren elk programma dat ze aangeboden krijgen, dat zie je ook.” Volgens Mies zie je geen persoonlijkheden meer terug: “Je ziet steeds maar dezelfde soort vrouwen op het scherm! Hetzelfde aangekleed, hetzelfde opgemaakt, dezelfde haardos. En ze zeggen allemaal van die keurige zinnen, die ze oplezen van de autocue.”

Chantal Janzen
Presentatrices kloppen weleens bij Bouwman aan voor advies, zo kwam Chantal Janzen onlangs bij haar langs. “Ik heb gezegd: ‘Het eerste wat je moet doen, is leren ‘nee’ zeggen. Want je gaat eraan, je stort in. Je bent nu vrolijk, maar het is een aanslag op alles. Op je gezondheid, op je huwelijk, op de hele boel. Ja racet maar door. En dat kan niet.” Bouwman denkt dat Chantal niet veel met haar woorden heeft gedaan. “Ik zie haar weer in allerlei nieuwe programma’s en dat blad heeft ze ook nog”, concludeert ze in Volkskrant Magazine. “Het geld is natuurlijk ook belangrijk hè. Want ze verdienen zó veel, meer dan wij ooit verdiend hebben. Dat is van de gekken.”

Kijk snel op pagina 2 om te lezen wat Mies over Eva Jinek en Yvon Jaspers te zeggen heeft! 


Pagina 1/2