Miljuschka Witzenhausen openhartig over aandoening dochtertje: ‘De grond zakte onder mijn voeten weg’

Haar jonge dochter heeft epilepsie

Als ouder wil je dat je kinderen een zorgeloze jeugd hebben en wens je hen al het geluk en gezondheid van de wereld toe. Helaas is dit niet iets wat vanzelfsprekend is. Miljuschka Witzenhausen weet er alles van. Haar 6-jarige dochter Felina heeft epilepsie, iets waar ze gisteren een emotioneel bericht over deelde.

Felina kreeg vlak voor haar vierde verjaardag haar eerste epileptische aanval.

Emotioneel bericht

“Het is vandaag Internationale Epilepsie Dag. Mijn meisje heeft epilepsie”, begint de presentatrice haar bericht op Instagram. De 33-jarige moeder blikt terug op de dag waarop haar dochter haar eerste epileptische aanval had. “Op de dag van haar eerste aanval stond mijn wereld stil. Mijn lieve, kleine kindje werd overgenomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg.”

Zorg

Hoewel Felina momenteel de beste zorg krijgt, blijft het een zoektocht naar een antwoord, schrijft Miljuschka. “Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt.” Zo vertelt de presentatrice dat haar dochter bepaalde hobby’s niet alleen mag doen, omdat er een risico is dat ze op dat moment een aanval kan krijgen. “Het beperkt de zelfstandige bewegingsvrijheid van een kind. Leren wordt moeilijker door constante kleine beschadigingen aan de hersenen. Ik bid iedere nacht dat ze geen aanval krijgt en gewoon kan staan.”

Epilepsiefonds

Miljuschka deed met haar goede vriend London Loy mee aan het programma Dance Dance Dance en met haar deelname zamelde ze geld in voor het epilepsiefonds. Een ervaring waarvoor ze erg dankbaar is. “Ik heb lang getwijfeld om hierover (epilepsie) openhartig te zijn, omdat ik niet wil dat ze een stempel krijgt. Sinds Dance Dance Dance is het out in the open, omdat we daar voor het epilepsiefonds dansten.” De presentatrice wil het epilepsiefonds dan ook in het zonnetje zetten. “Ik hoop dat je even naar de site wil surfen om erover te lezen, zodat je weet wat te doen bij een aanval. Misschien zelfs wil doneren of collecteren. Mijn dank is groot”, sluit ze haar bericht af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het is vandaag internationale epilepsie dag. Mijn meisje heeft epilepsie. Op de dag van haar eerste aanval stond mijn wereld stil. Mijn lieve kleine kindje werd over genomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg. We behandelen haar inmiddels na veel rondvragen en bellen met de beste zorg van @epilepsiesein Stellen medicatie aan en bij. Maar het is en blijft een zoektocht. Er is niet 1 antwoord. Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt. Kleine dingen zoals fietsen, zwemmen kunnen en mogen niet meer alleen door het eventuele risico op een aanval op dat moment. Het beperkt de zelfstandige bewegingsvrijheid van een kind. Leren word moeilijker door constante kleine beschadigingen aan de hersenen. Ik bid iedere nacht dat ze geen aanval krijgt en gewoon op kan staan. Ik heb lang getwijfeld om openhartig te zijn hierover omdat ik niet wil dat ze een stempel krijgt. Sinds Dance Dance Dance en is het out in the open omdat we daar voor het epilepsiefonds danste. Dus vandaag zet ik het epilepsiefonds met onze ervaring in het zonnetje. Ik hoop dat je even naar de site wil surfen om erover te lezen zodat je weet wat te doen bij een aanval. Misschien zelfs wil doneren of collecteren. Mijn dank is groot?

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Lees ook: Miljuschka spreekt voor het eerst openhartig over haar oom Willem Holleeder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram| Beeld: videostill