Miljuschka Witzenhausen openhartig over opvoeding van haar kinderen

Het gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn

Miljuschka Witzenhausen is gezegend met twee prachtigen kinderen: zoon Rembrandt (8) en dochter Felina (6). Ze kreeg haar twee kinderen met ex-man Tycho Veldhoen. Het opvoeden van je kinderen is een groot plezier, maar het kan je soms ook onzeker maken. Miljuschka kan erover meepraten.

In haar Flair-column schrijft ze openhartig over haar onzekerheden qua opvoeden.

Opvoed-skills

Hoe je het beste je kind kunt opvoeden? Tja, niemand heeft daar hét antwoord op. Miljuschka kan daar soms wat onzeker over zijn. “Opvoed-skills, ik maak me daar de laatste tijd best vaak druk over. Eerlijk gezegd doe ik maar wat. De enige leidraad die ik probeer te volgen is om er zoveel mogelijk liefde in te stoppen en zo min mogelijk de strijd aan te gaan.” De tv-kok laat dan ook veel toe. “Iedere dag iets lekkers, waarom niet? Wil jij je broek achterstevoren aan omdat je dat mooier vindt? Ik omarm het, ik kom uit de Kris Kross-generatie. Op vrijdag laat naar bed? Prima, het is ook jouw weekend. Vier het!”, staat in het tijdschrift.

Niet streng

De 33-jarige moeder vindt zichzelf geen strenge moeder en laat weten dat haar kinderen bij haar best ver kunnen zijn. Maar dat betekent niet dat ze geen regels heeft. “Begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat ik mijn kinderen nooit corrigeer. Maar juist doordat ik dat zo weinig doe, weten ze blijkbaar dat het menens is als ik ze De Blik geef, of een keer uit mijn vel spring.”

Eigen jeugd

Miljuschka kijkt zelf met een warm gevoel terug op haar jeugd. Ze hoopt dan ook dat ze haar kinderen hetzelfde kan bieden. “Ik heb een heerlijke jeugd bij mijn moeder gehad. Warm, rommelig en sterk, zo zou ik het willen omschrijven. Alle vrouwen vrouwen kwamen altijd bijeen en draalden als een groep sterke leeuwinnen om de kinderen heen. Het was anders dan bij mijn klasgenoten, maar ik heb me boven alles altijd veilig gevoeld. Dat is denk ik het belangrijkste voor een kind, geborgenheid.” Die geborgenheid wil ze haar kinderen ook geven.

Twijfel

De 33-jarige heeft een liefdevolle opvoeding gehad, waarbij veel mocht. Iets wat ze haar kinderen ook wil geven. Toch twijfelt ze weleens over haar opvoedingstechniek. Zo noemt ze als voorbeeld dat een vriendin haar eens vroeg naar de opvoeding van haar kinderen. “Meerdere malen sprak ze hardop uit dat ze het wel gek vond om te zien dat ik zo weinig regels stelde. Waarna de twijfel-paniek bij mij dan even opspeelde. Maar ik ben wie ik ben en dit voelt goed voor mij.”

Benieuwd naar de hele column van Miljuschka? Die kun je hier lezen.

Lees ook: Hebben Waylon en Bibi groot nieuws? 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair Online | Beeld: Videostill RTL Late Night