Miljuschka Witzenhausen steekt haar moeder Astrid Holleeder een hart onder de riem

De presentatrice reageert emotioneel op het verlossende woord dat gisteren werd uitgesproken

Het waren bewogen jaren voor Miljuschka Witzenhausen, haar moeder Astrid Holleeder en andere betrokkenen in de zaak Willem Holleeder. Gisteren kwam dan eindelijk het verlossende woord en werd bekend dat de crimineel is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Een grote opluchting voor Miljuschka en haar familie. Op social media schrijft de tv-kok over de rol van haar moeder in het proces tegen haar oom.

“Ik bewonder je kracht.”

Bewondering

“Lieve mama. Zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest”, begint Miljuschka haar emotionele bericht op zowel Instagram als Facebook. “We stonden er samen voor en hebben het samen gered”, vervolgt ze. Aansluitend vertelt de tv-kok meer over de rol die haar moeder had in de zaak tegen haar oom. “Ik respecteer al je beslissingen en bewonder je kracht om door te gaan. Kun je geen advocaat meer zijn, dan word je gewoon schrijfster.” Astrid schreef de boeken Judas en Dagboek van een getuige en vandaag komt haar derde en laatste boek Familiegeheimen uit. “Je laat me zien dat alles mogelijk is, zelfs als je niet naar buiten kunt”, schrijft Miljuschka over de pittige tijd.

Goede afloop

“Met een ijzeren discipline heb je je ertoe gezet, met ons te delen, hoe jouw/ons leven eruitziet, als je zo’n levensveranderende stap zet. Omdat je vond dat jouw lezers daar recht op hebben. Ze hebben je vanaf het begin gevolgd en hebben ook recht op een afloop”, gaat Miljuschka verder. “Een goede afloop, een keuze voor het leven, ook al ligt de dood op de loer. Ik hou van je mama”, sluit de presentatrice haar bericht af.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lieve mama, Zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest. We stonden er samen voor en hebben het samen gered. Zij aan zij met jou. Ik wens voor altijd. Ik wil je nooit hoeven missen. Ik respecteer al je beslissingen en bewonder je kracht om door te gaan. Kun je geen advocaat meer zijn dan wordt je gewoon schrijfster. Je laat me zien dat alles mogelijk is, zelfs als je niet naar buiten kunt. Met een ijzere discipline heb je je er toe gezet, met ons te delen, hoe jouw/ons leven eruit ziet, als je zo’n levensveranderende stap zet. Omdat je vond dat jouw lezers daar recht op hebben. Ze hebben je vanaf het begin gevolgd en hebben ook recht op een afloop. Een goede afloop, een keuze voor het leven, ook al ligt de dood op de loer. Ik hou van jou, mama??

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Proces

De rechtbank van Amsterdam veroordeelde Willem Holleeder gisteren tot een levenslange gevangenisstraf. Zo zou volgens de rechtbank van Amsterdam afdoende zijn bewezen dat Holleeder een sturende rol speelde bij moorden op Cor van Hout, Willem Endstra, Kees Houtman en Thomas van der Bijl. De verklaringen die de zussen van Willem Holleeder, Astrid en Sonja, aflegden vormden een belangrijk bewijs in de zaak. Zo zou Willem de liquidaties op Van Hout, Van der Bijl, Houtman en Endstra tegen zijn zussen hebben opgebiecht; dit werd als belangrijk bewijst gebruikt in de zaak tegen Holleeder. Cor van Hout was de man van Sonja en zwager van Astrid. De moord op Sonja’s man was voor de zussen een belangrijke beweegreden om tegen hun broer te getuigen.

Lees ook: Miljuschka spreekt voor het eerst openhartig over haar beruchte oom Willem Holleeder

Bron: Instagram Miljuschka Witzenhausen, Nu, RTL Boulevard | Beeld: Videostill Vlog Miljuschka Witzenhausen