Alleenstaande moeder huurt al 10 jaar acteur in als ‘vader’ voor haar dochter

vader dochter

Haar dochter weet nog steeds van niks

Je hoofd boven water houden als alleenstaande moeder kan behoorlijk pittig zijn. Ook voor kinderen van alleenstaande ouders is het niet altijd makkelijk. Zo merkte moeder Asako (een schuilnaam) op dat haar jonge dochter Megumi (ook een schuilnaam) zich erg afzonderde en werd gepest op school, omdat ze geen vader heeft. De moeder besloot daarom actie te ondernemen en een acteur in te huren als vader voor haar dochter.

De moeder heeft alleen maar goede bedoelingen.

Baby

Megumi was nog maar een baby toen haar ouders uit elkaar gingen en haar vader verdween uit haar leven. Jarenlang leek het geen probleem te zijn. Tot de destijds 10-jarige Megumi stiller werd en zich terugtrok. Ook bleek dat klasgenoten het meisje pestten, in Japan zijn kinderen van alleenstaande ouders vaker het mikpunt van pesterijen. “Mijn hart brak”, vertelt Asako hierover aan BBC. Ondanks dat ze de leerkrachten vroeg haar dochter te helpen, mocht dit niet baten. “Het enige wat ik kon denken was: ‘Wat als ik een man zou vinden die aardig is en vriendelijk, een ideale vader, zou dat haar een beter gevoel geven?’”

Inhuren

De moeder hoorde dat er een bedrijf bestaat dat acteurs en actrices aanbiedt die de rol van familieleden of partners voor hun rekening willen nemen. Ze vroeg het bedrijf of het mogelijk was om een acteur in de huren die de rol van vader op zich kon nemen. Die leidde tot een auditie van met vijf kandidaten. Takashi (ook een schuilnaam) kreeg de rol. Hij ontmoette de moeder meerdere keren en stelde een contract met haar op. Hij bereidde zich voor op de vaderrol door diverse Hollywoodfilms onder de loep te nemen, waaronder de films The Descendants en Little Miss Sunshine. Tevens bedachten Asako en Takashi een geloofwaardig scenario, voordat hij de dochter van Asako zou ontmoeten.

Ontmoeting

Moeder Asako vertelde Megumi dat haar ‘vader’ weer was opgedoken en dat hij graag terugwilde  komen in Megumi’s leven. Tevens vertelde de moeder dat Takashi was hertrouwd en een nieuw gezin heeft. Met Takashi had de moeder overlegd dat ze wilde dat hij zijn excuus aan zijn ‘dochter’ aanbood en dat hij naar alles zou luisteren wat Megumi hem wilde vertellen. Hoewel Megumi eerst in shock was, wilde ze haar vader wel ontmoeten. Dit is inmiddels tien jaar geleden en nog steeds denkt Megumi dat Takashi haar echte vader is.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2