Moeder vernederd door ouder omdat ze geen 40 pond kan betalen voor lerarencadeaus

De moeder kon het zich niet veroorloven om 40 pond in te leggen voor cadeaus voor leraren

Het einde van het schooljaar nadert en het is wel zo leuk om de leraar te bedanken met een presentje. Maar voor degenen die meerdere kinderen op school hebben of aan een strak budget gebonden zijn, kan het lastig zijn. Zo ondervond ook deze moeder uit het Verenigd Koninkrijk. Veel begrip kreeg ze alleen niet toen ze liet weten dat 40 pond niet ging lukken.

Het bedrag voor een aardigheidje lag wel erg hoog.

25 pond

Ema, een moeder uit het Verenigd Koninkrijk, hoorde dat een aantal ouders geld aan het inzamelen was om cadeautjes te kopen voor de leraren van haar zoontje en wilde ook wat geld inleggen. Ze werd toegevoegd aan de WhatsApp-groep en kwam er vervolgens achter dat het bedrag 40 pond per persoon was, iets wat voor haar veel geld is. “Ik wilde graag meebetalen, maar ik moet aan mijn andere uitgaven denken, dus ik vertelde de moeder die het geld inzamelde dat ik 25 pond had overgemaakt”, zo schrijft ze op het forum Netmums.

Te weinig

De desbetreffende vrouw was het echter niet eens met het voorstel van Ema en vertelde haar dat ze echt 40 pond van iedereen vroeg. “Ik legde haar uit dat ik aan een budget vastzit en dat 25 pond alles is wat ik kan missen”, schrijft Ema. De reactie daarop was niet mals. De organiserende moeder sneerde dat ze het niet eerlijk vond naar de andere moeders toe dat ze ‘zoveel minder’ zou betalen. Ze zou het geld dus aan Ema teruggeven en haar niet betrekken bij het cadeau.

Onacceptabel

De volgende dag wilde Ema op het schoolplein graag met de moeder praten om het uit te leggen en vroeg aan haar om het niet met de andere moeders te bespreken, want ze wilde de sfeer niet beïnvloeden. De vrouw in kwestie reageerde erg geëmotioneerd en legde opnieuw uit dat ze het onacceptabel vond om de 25 pond te accepteren, terwijl de rest wel 40 pond betaalde. Ema schrijft op Netmums dat ze zich enorm vernederd voelde. Op het forum vraagt ze of ze onredelijk was en hoe andere ouders hier tegenover staan.

Meningen

“Ik vind dat je je eigen cadeau moet kopen”, schrijft moeder Louisa. “Niet omdat je fout zit, maar omdat ik denk dat dit je tijd niet waard is.” Een andere moeder vindt het bedrag van 40 pond ook veel te hoog. “Ik heb twee kinderen en zou dan 80 pond moeten betalen? Normaliter betalen mensen 10 pond voor een cadeau voor een leraar plus onderwijsassistent. Ik zou met liefde 10 pond betalen, maar zou het ook prima betalen als iemand anders 5 pond zou bijdragen.”

Lees ook: 10 tips om budgetproof én gezond te eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Netmums | Beeld: Unsplash