Tijdens deze vijf momenten van het jaar gaan de meeste mensen uit elkaar

Niet erg romantisch

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Wat relaties betreft hoeft het laatste gelukkig niet het geval te zijn, maar helaas overleven niet alle liefdesverhoudingen het. Als je uit elkaar gaat is dat erg rot, maar wist je dat de kans op een breuk tijdens bepaalde momenten van het jaar veel groter is?

Sommigen zou je niet verwachten.

Relatie voorbij

Als je een gebroken hart hebt of in een gigantische dip zit omdat je relatie is verbroken, kun je het idee hebben dat je de enige bent. Heb jij enig idee wanneer de meeste stellen een punt achter hun relatie zetten? Wij vertellen je het.

  • Nieuwjaarsdag. 1 januari is het begin van een nieuw jaar en voor velen ook wel voor een nieuwe ‘ik’. Mensen gaan zich afvragen wat ze het komende jaar willen en soms wordt dan juist de ontdekking gedaan dat de relatie niet zal werken.
  • Valentijnsdag. Niets zo romantisch als de dag der liefde? Helaas. Op 14 februari eindigen ook heel wat relaties. Op deze dag leggen stellen elkaar in de watten, waardoor hun liefde meer opvalt dan normaal. Als je relatie niet zo lekker loopt, word je hierdoor juist getriggerd om erover na te denken. Daarom gaan rondom Valentijnsdag best wat mensen uit elkaar.
  • De maand maart. Ein-de-lijk lijkt het buiten wat lekkerder weer te worden. De dagen zijn sowieso langer, dus mensen trekken erop uit. Je ontmoet na die grauwe wintermaanden dus weer mensen en ook dit kan ervoor zorgen dat een relatie strandt.
  • De maand november. Inmiddels valt niet meer te ontkennen dat de zomer voorbij is. De winter maakt haar intrede wat inhoudt dat het buiten weer langer donker is, het viezer weer is en dat er buiten veel minder groen te zien is. Mensen kunnen minder blij zijn met alles om hun heen en dit geldt ook voor de relatie.
  • De maand december. Met name voor stellen die nog niet zo lang bij elkaar zijn, kan de decembermaand voor stress zorgen. Het moment waarop de schoonfamilie ontmoet wordt, kan niet meer uitgesteld worden. Maar wat nu als er absoluut geen klik is met de schoonfamilie, of erger: wat nu als je elkaar niet mag? Ook dit zorgt ervoor dat stellen ervoor kiezen om hun wegen te scheiden.

Lees ook: Nog single en wil een relatie maar niet lukken? Jouw sterrenbeeld vertelt je waarom!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels