Monique vertelt openhartig over verzoening Roxeanne

Monique Roxeanne

‘We konden niet wachten om elkaar te zien’

Roxeanne Hazes had jarenlang geen contact met broer André, maar door Monique Westenberg kwam daar echter verandering in. Monique zette namelijk de eerste stap om broer en zus weer te herenigen. In een interview met Anouk Smulders voor Shownieuws vertelt ze openhartig over de verzoening.

Lang verwacht

“Ik wilde dat al een tijd”, vertelt Monique over de verzoening met Roxeanne. “Ik dacht: als ik haar weer een keer ga zien, stap ik op haar af. En ik dacht: ik laat gewoon het lot bepalen waar dat is.” Monique zag Roxeanne uiteindelijk bij Holland Zingt Hazes en besloot op de zangeres af te stappen. “Ik zag haar op de gang lopen en ze liep de visagiekamer in. En ik dacht: oké, ik ga zo de visagiekamer in. Ik liep daar naar binnen en ik ging alle andere dames die ik ook kende een knuffel geven en gedag zeggen. En toen zat Roxeanne daar en zei ik ‘hoi’. Ze stond op en gaf mij een knuffel. Het feit dat ik haar groette was voor haar al voldoende, dus toen wist ze gewoon: oké, het zit er. We waren beiden heel blij, maar nog wel voorzichtig.”

Niet alleen Roxeanne en Monique ontmoetten elkaar tijdens Holland Zingt Hazes, ook zoontjes Fender en André junior maakten kennis met elkaar. “Ze hebben elkaar ook even op de gang gezien”, deelt de blondine. Inmiddels zijn de neefjes al helemaal weg van elkaar. Monique stuurde Roxeanne ’s avonds nog even een berichtje, omdat ze elkaar na het moment in de visagiekamer niet meer hadden gesproken. Monique had het plan om het komende weekend met elkaar te praten in de kleedkamer, maar het coronavirus gooide roet in het eten; Holland Zingt Hazes werd afgelast. Wel hielden de dames contact via WhatsApp. “We konden niet wachten om elkaar te zien”, deelt Monique. En toen kwam eindelijk toch dat moment: André en Roxeanne hebben weer contact met elkaar.

Contact Rachel Hazes

Het is geen geheim dat Monique het niet goed kan vinden met schoonmoeder Rachel Hazes. Als Monique de vraag krijgt of ze meer contacten wil herstellen, heeft ze dan ook een duidelijk antwoord: ‘Nee, absoluut niet.” Ook lijkt ze niet open te staan voor een eventuele hereniging met haar schoonmoeder. “Ik denk dat ik daar niks meer over hoef te zeggen. Ik denk dat dat wel duidelijk is.” De héle Hazes-familie bij elkaar lijkt dus voorlopig niet op de planning te staan…

Lees ook: André Hazes spijt van ‘Bridget’-tatoeage: ‘Had beter na moeten denken’

Bron: Grazia | Beeld: Brunopress