Monique Smit ziet Jan bijna nooit: ‘Lange tijd negeerde hij mij gewoon’

De twee hebben geen warme band

Hoor je de naam Monique Smit? Dan denk je bijna meteen aan haar broer Jan Smit. De broer en zus hebben beiden behoorlijk een naam opgebouwd, maar blijkbaar hebben ze geen warme relatie. In een interview met Privé vertelt Monique openhartig over de band met haar broer.

‘Jan zie ik bijna nooit.’

Sinterklaas

Het wordt nog weleens gedacht dat je elkaar regelmatig ziet als je uit Volendam komt, met name wanneer je broer en zus bent, maar niets blijkt minder waar. De Volendamse Jan en Monique Smit zien elkaar zelden. Aan Privé vertelt Monique dat ze haar broer eigenlijk alleen nog maar tijdens Sinterklaas ziet. “Jan zie ik bijna nooit”, verklaart ze aan het tijdschrift. “Soms zie ik hem, maar dat is uniek. Ja, met Sinterklaas…”

Negeren

De blondine ziet haar broer bijna nooit, maar het was eerder nog erger. Rond het jaar 2010 werd ze helemaal genegeerd. De 28-jarige vertelt dat ze vreesde dat dit wat te maken had met Jans toenmalige vriendin Yolanthe. De vork bleek echter anders in de steel te zitten. Op het moment dat de biografie van Jan verscheen, werd voor Monique veel duidelijk. Haar broer bleek haar te negeren omdat hij vond dat ze de kantjes ervan afliep.

Op tour

Op een gegeven moment mocht Monique met Jan mee op tour, maar erg gezellig was dat niet. “Ik mocht wel mee op tour, maar dan praatte hij óók niet met me. We zaten elke zondag bij elkaar met de familie en dan keek hij iedereen aan behalve mij.” Monique vertelt hierover dat ze het op een gegeven moment gewoon gewend was.

Bijleggen

Het was uiteindelijk een vriendin die ervoor zorgde dat de stilte tussen broer en zus werd beëindigd. Jan kreeg een relatie met jeugdvriendin Liza, maar zij stelde als voorwaarde aan hun relatie dat de Volendamse zanger het eerst zou bijleggen met zijn zus. Zo gezegd zo gedaan. De strijdbijl werd nog diezelfde avond begraven.

Niet zien

Jan negeert zijn zus dan wel niet meer, maar de twee zien elkaar alsnog niet vaak. Volgens Monique komt dat doordat haar broer gewoon veel weg is van huis. “Mijn zus Jenny zie ik elke dag”, vertelt de Volendamse. “Maar Jan zit bijna altijd in Duitsland, hij is daar dan aan het werk. Hij is er gewoon nooit.”

Lees ook: Wat een plaatjes! Zo zien de kinderen van Jan Smit eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Privé, Story | Beeld: Hollandse Hoogte