Ai! Monique Smit grijpt nét naast grote geldprijs Postcodeloterij

‘Nu kan ik mijn lot wel opzeggen’

Monique Smit was vol goede hoop toen ze gisteravond thuiskwam en de Postcodeloterij in haar straat zag staan. Het haar en make-up van de zangeres zat zelfs al on point. Klaar om Winston te ontvangen en een groot geldbedrag in ontvangst te nemen. Helaas voor de Volendamse ging de prijs nét aan haar neus voorbij. 

Volendam

Het is een jarenlange traditie: de geldprijs die de finalist in het tv-programma Miljoenenjacht wint, wordt na afloop live uitgereikt aan een deelnemer van de Postcodeloterij. Winston Gerschtanowitz rijdt door heel Nederland om winnaars te verrassen met grote (en kleine) geldbedragen. Gisteravond belandde de presentator in Volendam. En heel toevallig, precies in de wijk waar zangeres Monique Smit woont.

Een straat verderop

Het rumoer in de wijk bleef dan ook niet lang onopgemerkt bij de 31-jarige Volendamse. Op haar Instagram-stories deed ze verslag van het avontuur. “Oké, ik kom dus net thuis en toen zag ik al een vrachtwagen van United (regiewagen, red.) in de straat staan”, begint Monique. “Ik dacht: zondagavond? Postcodeloterij!” De zangeres zag het al helemaal zitten, maar kwam al snel achter een klein detail dat de pret moest drukken. “Is het een straat naast ons huis!” zegt de blondine balend.

Live meekijken

Vervolgens is te zien hoe Monique de uitzending live op staat volgt, via haar mobiele telefoon. Ook zien we hoe half Volendam is uitgelopen om het spektakel mee te maken. “De straat staat vol met mensen en we weten niet op welke postcode de prijs is gevallen”, zegt de zangeres lachend. In eerste instantie was ze er al van overtuigd dat ze de prijs had misgelopen, maar daar lijkt ze ineens niet meer zo zeker van. “Maar het is toch wel superleuk dat het zo dichtbij is.”

Winston welkom

Terwijl Volendam de aflevering van Miljoenenjacht vol spanning volgt, laat Monique alvast aan Winston weten dat hij meer dan welkom is bij haar thuis. “Winston, je bent van harte welkom! De koffie staat klaar. Ik zit al helemaal in de haar en make-up, omdat ik opnames heb gehad vandaag. Dus wat dat betreft… Ik heb nog even geduld.”

Het scheelt niet veel

Maar ondanks het geduld, is er helaas geen happy end voor Monique Smit. Ze ziet de prijs nét aan haar neus voorbijgaan. In een van de stories is te zien hoe twee buurtgenoten door Winston worden overvallen, onder luid gejuich van de hele wijk. “Nou ik kan mijn lot denk ik opzeggen nu, want zooooo dichtbij zullen ze niet meer komen”, schrijf de zangers daarbij met een lachende emoji. “Postcode TJ en wij hebben TG. Whaa doodzonde hahah!” En wij begrijpen maar al te goed hoe zuur het is als je 168.000 euro aan je neus voorbij ziet gaan.

Lees ook: Monique Smit op Instagram openhartig over miskraam

Bron:Instagram Monique Smit | Beeld: BSR Agency Danny van den Berg