De muzieksmaak van koning Willem-Alexander: ‘U2 kan ik niet uitzetten’

willem alexander koning muzieksmaak

Willem-Alexander is duidelijk geen fan van de Spice Girls

Koning Willem-Alexander bracht een bezoekje in de radiostudio van Radio 2. Tijdens dit bezoek speelde de koning een muzikaal spel, namelijk de 2000-shuffle. Hierbij gaf hij aan welke muziek hij ‘aan’ en ‘uit’ wilde hebben. Wat blijkt? Willem-Alexander heeft een ontzettend goede smaak. 

“Ik hou van Guns ’n Roses”

Al tijdens het eerste nummer gaf Willem-Alexander aan dat hij gauw door wilde gaan, aangezien hij anders niet alle nummers kon beluisteren. Radio-dj Bart Arens vraagt of de koning van het rock-genre houdt. Waarop Willem-Alexander aangeeft dat hij van Gun’s ’n Roses houdt.

Geen fan van de Spice Girls

Bij het beluisteren van Wannabe van de Spice Girls roept de koning al gauw: “uit.” Arens switcht van nummer en laat een plaat van de soul-artiest Otis Redding horen. Hier wil de koning graag nog even naar luisteren, aangezien soul-muziek hem goed in de oren klinkt. Bij het horen van U2 geeft Willem-Alexander aan dat hij deze muziek niet uit kan zetten. Hij is zelfs bij een aantal concerten van deze band geweest, zowel in Nederland als in het buitenland. “Ik vind het gewoon heerlijke muziek.”

Lees ook: Olcay Gulsen en Ruud de Wild doen boekje open over toekomstplannen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR Agency, Monarchy Press