Rotterdamse nachtburgemeester Jules Deelder (75) overleden

Jules Deelder overleden

Jules Deelder is een bekende dichter en performer uit Rotterdam

Jules Deelder kennen we als de nachtburgemeester van Rotterdam. De altijd in zwart gehulde dichter vierde onlangs zijn 75e verjaardag groots in zijn geliefde geboorteplaats. Na een kort ziektebed is de dichter overleden. Dit meldt zijn uitgever De Bezige Bij namens zijn familie.

Jules Deelder

Dat de getooide Sparta- en jazzfan 75 jaar oud is geworden, is iets dat hij eerder nooit had verwacht. Deelder maakte er geen geheim van dat hij kampte met een drugsverslaving. Door de drugs voelde de dichter zich naar eigen zeggen weer jong. “Ja, ik denk dat het nooit stopt. Kijk, mijn lichaam is er na vijftig jaar gebruiken wel zo’n beetje aan gewend, hè? Als ik er ineens mee kap, schrikken ze zich rot daarbinnen”, liet Deelder eerder in een interview aan Nieuwe Revu weten.

Nachtburgemeester van Rotterdam

Jules Deelder werd benoemd tot de nachtburgemeester van Rotterdam nadat hij met initiatieven kwam om het avond- en nachtleven in de Maasstad aantrekkelijker te maken. Deelder was hiermee de eerste persoon die nachtburgemeester genoemd werd. In 2014 kreeg de dichter zelfs de kans om voor zijn 70e verjaardag één dag de echte burgemeester van Rotterdam te zijn.

Lees ook: Iris Hond openhartig over geheime relatie met Marco Borsato

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Telegraaf, Facebook De Bezige Bij | Beeld: BSR Agency, Soccrates Images