Dit is waarom je ’s nachts meer last kunt hebben van je allergieën

allergieën

En dit kun je ertegen doen

Als je de hele dag niezend hebt doorgebracht, ben je blij als je naar bed kunt voor wat welverdiende rust. Helaas kunnen allergieën ’s nachts juist toenemen waardoor je amper in slaap kunt vallen. Lekker dan. Hoe kan dit in vredesnaam?

Er zijn verschillende redenen voor.

Slapen

Een lopende neus, continu niezen en jeukende en rode ogen. Niets aan het hebben van allergieën is leuk. Helemaal niet als je je bedenkt dat je slaapkwaliteit er ook nog eens door achteruit kan gaan. Hoe kan het toch dat je allergieën erger lijken op te spelen wanneer je wilt slapen?

Liggen

De bedstee heeft zijn hoogtijdagen al láng gehad en slapen doen we tegenwoordig gewoon plat. Helaas zorgt dit er nu net voor dat je verstopte neus hierdoor nog meer verstopt raakt. Je neus en keel zijn met elkaar verbonden en wanneer je ligt, loopt alles van je neus door naar jouw keel. Resultaat? Je gaat meer hoesten en ademen is lastiger. 

Verhelpen

Niet slapen is ook geen optie en in een stoel wat indommelen is voor velen ook niet je van het. De oplossing? Leg nog een kussen bovenop je kussen. Je kunt nu wel in je bed liggen, maar ligt iets meer rechtop waardoor de verstopping minder zal zijn dan wanneer je platter ligt.

Lees ook: 10 tips om vervelende hooikoortsklachten tegen te gaan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pixabay