Natte boel: bereid je voor op een flinke herfststorm

herfststorm

Het is gedaan met de pret

Tot nu toe hebben we flink geluk gehad met de weersomstandigheden. We hebben onszelf al een aantal keer goed in moeten pakken, maar écht veel plensbuien zijn er nog niet geweest. Tot vandaag, aangezien Weeronline met een iets mindere weersvoorspelling op de proppen komt. Maak je borst maar nat, aangezien er een flinke herfststorm op komst is! 

Stop die paraplu maar in je tas.

Sebastien

De herfststorm die we in de komende dagen kunnen verwachten is van tropische afkomst. De tropische storm Sebastien trekt momenteel over de Atlantische Oceaan richting Europa. Met name het westen, zuiden en oosten van het land worden volgens Weeronline vanaf woensdag overvallen door een flinke storm die gepaard gaat met wind en veel regenval.

Niet zo tropisch

Ondanks dat deze storm een tropische afkomst heeft, verwachten we geen tropische weersomstandigheden. Vanaf woensdagmiddag staat ons een matig tot vrij krachtige wind te wachten. Deze wind waait naarmate de dag steeds krachtiger landinwaarts – met een vaart van wel 75 kilometer per uur.

Temperatuur

Ondanks het feit dat we al een aantal keer bibberend op de fiets hebben gezeten, kunnen de mutsen en handschoenen deze week weer opgeborgen worden. De tropische storm Sebastien brengt namelijk – naast de hoeveelheid wind en regen – een hoge temperatuur met zich mee. Gemiddeld ligt de temperatuur in deze tijd van het jaar rond de 7 graden, maar in de aankomende dagen wordt het naar verwachting 10 tot 12 graden.

Lees ook: Weerdeskundigen leggen uit: wordt het een witte kerst of niet? 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels