Aan de hand van deze richtlijnen hopen kappers weer te kunnen knippen

kappers knippen

Aan de hand van dit protocol willen kappers hun deuren weer openen

Uitgroei, dode haarpunten of geen model meer in je haar? Ai, waarschijnlijk heb je te maken met een coupe-corona. Ondanks dat het kabinet bepaalde dat alle kappers hun deuren moesten sluiten, hopen veel salons dat hier gauw verandering in komt. Aan de hand van dit protocol hopen kappers namelijk hun werk weer te kunnen doen. 

Veel vraag naar een knipbeurt

Niet alleen de kappers willen hun werk weer oppakken, in heel Nederland is er ontzettend veel vraag naar een knipbeurt. Zoals Mark Rutte het tijdens een van zijn persconferenties benoemende: “Je kunt altijd nog voor een coupe-Grapperhaus gaan.” Menig Nederlander besloot hierom zelf aan de slag te gaan met een kappersschaar of tondeuse – wat volgens kappers niet de meest verstandige keuze is.

Mondkapjes en handschoenen

Zie jij een mislukte coupe niet zo zitten? Dan zou je volgens kappers gewoon langs mogen komen voor een knipbeurt. Nederlandse kappers staan namelijk te popelen om weer aan de slag te gaan. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de vakbonden CNV en FNV samen met kappersorganisatie ANKO een speciaal protocol opgesteld. Hierin wordt duidelijk dat kappers met handschoenen, mondkapjes en met minder bezette stoelen zouden kunnen knippen. Daarnaast mogen de kappers niet samen pauze houden.

Prijskaartje

Aangezien dit voor een kapsalon een geheel nieuw protocol is, zullen de prijzen voor het bijwerken van je coupe wellicht een stuk hoger liggen. “De klant dient iets extra’s te betalen voor de veiligheidsmiddelen die nu moeten worden ingeslagen om hem of haar te kunnen bedienen. De kappers kunnen dat zelf echt niet allemaal bekostigen”, legt CNV-bestuurder Willem Kruithof aan RTL Nieuws uit. Of dit plan daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden is nog niet bekend.

Lees ook: Gerard Joling haalt met video woede van hondenliefhebbers op de hals

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels