Nederland stond massaal voor elkaar klaar na de storm van gister dankzij #StormPoolen

De hashtag zorgde voor wat mooie, behulpzame berichten op social media

Nederland was gister behoorlijk van slag nadat de hevige westerstorm over een groot deel van het land trok. Daken werden van huizen geblazen, mensen konden niet meer met beide benen op de grond blijven staan en zelfs op de snelweg was het een gevaarlijke situatie voor de meeste bestuurders.

Gelukkig leverde de storm niet alleen ellende op, maar ontstond er ook iets heel moois op het internet.

Openbaar vervoer
Vanwege de storm lag het hele openbaar vervoer op de kop en reden er vanaf 11:00 gisterochtend geen treinen meer. De spoorwegen waren onbegaanbaar voor treinen omdat er veel bomen waren omgevallen op het spoort en de bovenleidingen waren aangetast. Hierdoor waren ontzettend veel mensen gestrand op vele stations in Nederland en konden ze niet naar huis. Dat was in ieder geval het geval totdat de hashtag ‘StormPoolen’ werd geïntroduceerd.

#StormPoolen
Dat Nederland een capabel land is blijkt gelukkig maar weer aan de mooie en behulpzame berichten die op het internet, met name op Twitter rondgingen. Massaal deelden mensen deze hashtag om de gestrande mensen naar huis te kunnen brengen. Al met al konden gelukkig veel mensen weer in hun eigen bed slapen vannacht dankzij deze hashtag, de meerdere ingezette bussen van de NS en de enkele treinen die nog wel reden gisteren.

Lees ook: Unilever waarschuwt voor deze nieuwe gevaarlijke trend: ‘Doe het niet!’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Twitter | Beeld: Unsplash