Waarschuwing: nepmail belastingdienst gaat rond


Er gaat weer een nepmail van de Belastingdienst rond

Nog geen maand geleden schreven we over een melding van een nepmail die zogenaamd van de Belastingdienst kwam. Deze week doet een nieuwe nepmail de ronde. Dit laat de Belastingdienst via Twitter weten. Deze phishingmail vraagt consumenten geld over te maken, maar dat doet de Belastingdienst nooit op deze manier.

Trap niet in dit soort nepmails.

Meldingen

Minstens 400 mensen hebben een melding gemaakt van deze nepmail, zo meldt het Algemeen Dagblad. De mail lijkt van de Belastingdienst te komen, maar het rekeningnummer is niet van de fiscus. Daarbij stuurt de Belastingdienst nooit zulke mails, dit gaat tegenwoordig altijd via DigiD. In de vorige mail werd er om een bedrag van 459,70 euro gevraagd, deze mail vraagt om 65,70 euro.

Valse mail

In de valse mail staat dat uit de administratie van de Belastingdienst bleek dat ze te veel geld hebben uitbetaald en of je daarom een bedrag wil overmaken naar een rekeningnummer. De fiscus stuurt nooit zulke mails. Maak daarom ook nooit geld over en maak een melding bij de fraudehelpdesk of de Belastingdienst zelf.


Zo ziet de valse mail eruit.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: ADBeeld: Bic, Wikimedia commons