Nee toch: Netflix wil prijzen voor abonnement wéér verhogen

Met name mensen die een abonnement delen zijn de dupe

Het was nog niet eens zo lang geleden dat Netflix de prijzen voor haar abonnementen omhoog gooide. In november 2017 ging de prijs van een Premium-abonnement bijvoorbeeld van €11.99 naar €13.99. Zo zou de streamingservice meer budget hebben om Netflix-originals te maken. Echter lijkt het erop dat de prijs voor een abonnement binnenkort weer omhoog gaat. Netflix denkt namelijk na over een prijsverhoging voor gebruikers die een account delen.

De prijs zal flink omhoog gaan.

Ander abonnement

Een Netflix-abonnement delen met vrienden, familie of buren lijkt zo voordelig, maar binnenkort zou dat maar zo eens kunnen veranderen. De streamingdienst test momenteel een nieuw Ultra-abonnement dat zeventien euro zal kosten. Het Ultra-abonnement is gelijk aan het huidige Premium-abonnement, maar zal wel drie euro meer gaan kosten dan het huidige abonnement. Met het Premium-abonnement kun je momenteel met vier mensen tegelijk gebruik maken van een Netfix-abonnement, oftewel: streamen. Het aantal streams zal met het nieuwe abonnement echter verlaagd worden met twee streams tegelijker tijd.

Prijsverschil

Het Premium-abonnement kost momenteel €13.99 en kan door vier gebruikers worden gebruikt. Dit komt neer op €3.50 per persoon. Het nieuwe abonnement zal naar verluidt echter €16.99 kosten en kan maar door twee personen tegelijkertijd gebruikt worden. Dit houdt in dat je €8.50 per persoon zou moeten betalen. Een enorme prijsstijging.

Lees ook: Dit zijn 7 waargebeurde films die op Netflix staan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LindaNieuws, Netflix-Nederland | Beeld: Pixabay