Nostalgie: Domino Day komt na elf jaar weer terug op televisie

We kunnen weer met z’n allen weer genieten van zenuwslopende televisie

Wij weten het nog als de dag van gister: met z’n allen op de bank genieten van Domino Day. De zenuwslopende strijd om het record van vallende dominostenen te verbreken. Het heeft elf jaar geduurd, maar als we het bericht van Endemol Shine op Facebook mogen geloven, hoeven we niet langer meer te wachten. Domino Day keert namelijk terug op de televisie! 

50 miljoen kijkers

Het is inmiddels al elf jaar geleden dat wij met z’n allen konden genieten van Domino Day. In 2009 in het WTC Expo in Leeuwarden werd het wereldrecord verbroken onder toezicht van zo’n 50 miljoen kijkers. De recordpoging werd namelijk in tien Europese landen uitgezonden. Om dit record opnieuw te verbreken moeten er meer dan 4.491.863 stenen omvallen.

Nieuwe poging

Endemol Shine maakte onlangs bekend dat het populaire tv-programma een nieuwe editie krijgt. De laatste editie van Domino Day werd gepresenteerd door Hans Kraay jr. en Nance Coolen. Wie de nieuwe presentatoren van het zenuwslopende programma zullen worden, is op dit moment nog niet duidelijk. Ook is het nog niet duidelijk op welke zender en welk moment de uitzending te bekijken is.

Paniek door een mus

We kunnen ons het dramatische moment uit 2005 nog goed herinneren. In veel landen haalde Domino Day het nieuws vanwege een mus die de boel kwam verstoren. De vogel vloog het gebouw binnen en gooide zo’n 23.000 – van de 4 miljoen – dominostenen om. De vogel werd om deze reden uit de lucht geschoten.

Lees ook: Bridget Maasland geniet van tripje naar Rome met schoonmoeder Rachel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: Pixabay