Oei… Prinses Beatrix maakt kans op een vervelende titel


Het is niet echt een titel om heel trots op te zijn…

Prinses Beatrix heeft zich wat op de hals gehaald, letterlijk en figuurlijk. Beatrix is namelijk genomineerd voor een titel die niemand echt wil hebben: Dom Bontje. Echter is de voormalig koningin niet de enige die kans maakt op deze titel. Ook rapper Ronny Flex, stylist Bastiaan van Schaik, presentator Wilfred Genee, blogger Lizzy van der Ligt en tv-persoonlijkheden De Balkjes zijn genomineerden.

Elk jaar rijkt Bont voor Dieren de titel uit.

Nominatie
Een nominatie is, volgens Bont voor Dieren, alles behalve iets om trots op te zijn. Sinds 2004 rijkt Bont voor Dieren deze titel uit aan een bekende Nederlander die bont draagt. In 2004 én 2012 won Beatrix’ schoondochter Máxima deze titel en in 2005 en 2009 sleepte Beatrix de titel zelf ook al in de wacht. Zal daar dan ook 2017 bijkomen?

Bontrandje
De anti-bontorganisatie wil middels deze nominatie ervoor zorgen dat BN’ers worden ontmoedigd om langer in dierenpelzen rond te lopen. Volgens de organisatie lijden dieren erg zodat mensen in hun bontvachtje kunnen rondlopen. Zo meldt de website dat onder andere dat vossen anaal geëlektrocuteerd worden om zo kleding van een bontrandje te kunnen voorzien.

Stemmen
Op de website van Bont voor Dieren kunnen mensen stemmen op degene die volgens de titel het meeste verdient. Voorgaande jaren wonnen onder andere ook Gerard Joling, Natasja Froger en Yolante Sneijder-Cabau de titel.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Bont voor Dieren | Beeld: Videostill