Olcay Gulsen doet een schokkende onthulling over haar jeugd

Olcay Gulsen

Olcay’s moeder wilde liever een zoontje

In het programma RTL Boulevard deed Olcay Gulsen een schokkende onthulling over haar jeugd. Ze was naar eigen zeggen namelijk ‘geen gewenst kind’. Haar moeder was enorm teleurgesteld dat ze geen zoontje, maar een dochtertje kreeg. Deze teleurstelling was voor Olcay heel erg merkbaar.

Ze komt uit een gezin met zes kinderen, waarvan één een jongetje is.

Depressief
De moeder van de modeontwerpster wilde heel graag een zoontje toen ze zwanger was van Olcay. Haar zoon zou anders namelijk niemand hebben om mee te spelen. Olcay vindt dit een heel gek excuus. Ze vertelt dat ze het allemaal heel bewust heeft meegemaakt: “Als kind zag ik dat mijn moeder er ontzettend teleurgesteld over was, soms bijna depressief, als ze hoorde dat het weer een meisje was.”

Niet gewenst
Deze vorm van teleurstelling heet genderdisapointment en zou veel weg hebben van een rouwproces. Ouders hebben een bepaald beeld van ‘het perfecte gezin’ in hun hoofd en als het geslacht van het kind dan anders blijkt te zijn dan verwacht, dan valt dit beeld in duigen. Olcay kan zich wel voorstellen dat ouders teleurgesteld kunnen zijn over het geslacht van het kind: “Ik zag het verdriet bij mijn moeder, dus kan me wel voorstellen. Ik keur het overigens niet goed dat je een voorkeur hebt en dan teleurgesteld bent.” Naast dat haar moeder teleurgesteld was over haar geslacht, was Olcay ook geen gewenst kind. Ze heeft daardoor ‘verschillende dingen meegemaakt’. Wat die dingen precies waren laat de ontwerpster in het midden.

Bekijk het fragment hier. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill RTL Boulevard.