Olcay Gulsen deelt haar heftige levensverhaal in Dream School: ‘Mijn vader stak mijn moeder neer’

Olcay Gulsen

De brunette laat een kwetsbare kant van zichzelf zien

Velen kennen Olcay Gulsen als de goedlachse reporter die geen blad voor de mond neemt als ze BN’ers mag interviewen. De 38-jarige schone komt altijd vrolijk voor de dag, maar dat is niet altijd zo geweest. In het programma Dream School van NTR praat ze openhartig over haar heftige jeugd.

De leerlingen luisteren aandachtig naar het verhaal van de kwetsbare Olcay.

Dream School

In het programma Dream School stimuleren bekende Nederlanders vroegtijdige schoolverlaters om hun leven weer op de rit te krijgen. De BN’ers nemen in het programma de rol van docent op zich. Aan Olcay was gisteren de beurt om voor de klas te staan en ze wist diepe indruk te maken op de leerlingen met haar heftige verhaal.

Geweld

Olcay wil de leerlingen een SWOT-analyse laten invullen om hun sterke en minder sterke punten in kaart te brengen. Voordat de klas daaraan begint, besluit de brunette te vertellen over haar heftige jeugd. “Mijn vader is schizofreen en daarnaast had-ie ook een enorme drugs- en gokverslaving, wat zich uitte in heel veel geweld in ons gezin”, deelt ze. “Waarom vertel ik jullie dit? Omdat het me best wanhopig maakte toen ik jong was”, vervolgt ze.

Gevaar

Olcay vervolgt dat ze op zesjarige leeftijd een tas cadeau had gekregen die volgens haar moeder veel te duur was. Haar moeder was daar erg boos over en dit leidde tot een heftige ruzie. “Aan het einde van de avond uitmondde dat zich in zo’n erge ruzie, waarbij mijn vader mijn moeder neerstak. De politie kwam en voor de eerste keer werd mijn vader uit huis geplaatst en heeft hij een tijdje in de gevangenis gezeten en daarna ook in een instelling. En nadat hij uit de instelling kwam, kwam hij alsnog bij ons gezin wonen.”

Hekel aan school

Voor Olcay werd school de plek waar ze haar frustratie afreageerde. “Ik had een hekel aan school. Alle onrecht die me thuis werd aangedaan, dat reageerde ik af op school. Met als gevolg dat ik altijd geschorst werd, agressief was tegen leerlingen en brutaal was tegen leraren.” Olcay nam school niet serieus, maar de knop ging vlak voor haar eindexamen om. “Drie weken voordat ik havo-examen ging doen, werd ik van school gestuurd en toen ging de knop om bij mij. Ik dacht alleen maar: wat erg. Dat was de wake-up call die ik nodig had.” Olcay vertelt dat de docent die haar van school stuurde achteraf een heel positieve invloed op haar leven had: ‘Hij zei tegen mij: ‘Jij gaat niks van je leven maken’, en toen dacht ik: ‘Ik ga zeker wat van mijn leven maken’.”

En dat deed ze. Het lukte Olcay om haar woede om te zetten in inzet en op haar 21e startte ze haar eerste onderneming. Door haar verhaal te delen, hoopt ze dat de studenten ook de juiste keuzes zullen maken in hun leven.

Bekijk hieronder het fragment waarin Olcay haar heftige verhaal doet.

 

Lees ook: Chantal Bles lyrisch over Ananas Challenge om af te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NTR Dream School | Beeld: Videostill