Omroep ZWART passeert de benodigde 50.000 leden

Het is Akwasi en Gianni Grot gelukt om genoeg leden te behalen voor de omroep

Het is omroep ZWART gelukt om 50.000 leden te behalen. Deze 50.000 leden hadden oprichters Akwasi en Gianni Grot nodig om met de omroep toe te treden tot het Nederlandse publieke omroepbestel. “Omroep ZWART. Wen er maar aan”, schrijft de rapper op Twitter.

Nieuwe omroep

Eind september lanceerden rapper Akwasi en filmregisseur Gianni omroep ZWART voor meer diversiteit en kleur op de Nederlandse televisie. Een nieuwe omroep komt natuurlijk niet zomaar op televisie. Daarvoor zijn onder andere minstens 50.000 leden en een compleet beleidsplan nodig, inclusief tien concrete tv- en radioformats. Dat eerste is omroep ZWART dus al gelukt. Ook in het beleidsplan hebben de oprichters vertrouwen. “ZWART wil een verrijking zijn voor de publieke omroep en al die talenten in Nederland die nu niet gezien worden, een kans geven om mee te doen, om hun talenten aan heel Nederland te laten zien én te laten zien hoe mooi en gevarieerd ons land is”, vertellen de oprichters aan RTL Boulevard.

Verdubbeldag

Het is ineens snel gegaan met de nieuwe leden voor omroep ZWART. Vorige week stond de teller nog op 25.000. De omroep heeft het enorme succes vooral te danken aan de verdubbeldag vorige week. Op deze dag gingen de oprichters de hele dag live op Instagram, waar ze in gesprek gingen met bekenden en onbekenden. Uiteindelijk heeft het acht weken geduurd voordat de omroep van Akwasi en Gianni het benodigde aantal leden heeft behaald. “Het kan ook niet anders dan dat we de komende weken nog hard zullen doorgroeien en vanaf volgend jaar een vast en belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse televisie”, blikken de oprichters alvast vooruit.

Lees ook: Akwasi blikt terug op veelbesproken uitspraken Dam: ‘Superdom’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress