Opgelicht via online marktplaats Vinted: ‘Ik voelde me machteloos’

vinted

“Het geld heb ik nooit meer gezien”

Velen maken maar al te graag gebruik van online marktplaatsen. Het welbekende Marktplaats, United Wardrobe of Vinted. Het zijn allerlei online plekken waar tweedehands of nieuwe spullen gekocht en verkocht kunnen worden. Een leuk initiatief, maar ook dé plek voor oplichters om op slinkse wijze aan geld te komen. 

Geen positieve reacties

Over het onlangs gelanceerde Vinted verschijnen op reviewwebsites als Trust Pilot en Klachtencompas niet veel positieve reacties. De één na de ander laat weten opgelicht te zijn. Gebruikers van de app leggen uit dat zij na het verkopen van hun artikelen nooit hun geld hebben gekregen.

“Het geld heb ik nooit meer gezien”

Dit overkwam ook Kaya Grandia. Zij laat aan EditieNL weten dat een Franse vrouw haar Adidas Yeezy’s voor 280 euro kocht. Kaya stuurde de boel op naar Frankrijk in originele doos en inclusief aankoopbon. “Toen de vrouw ze had ontvangen, zei ze dat de sneakers niet echt waren. Ze stuurde me foto’s van neppe exemplaren”, legt Kaya uit. Van pinbon tot aankoopbewijs: Kaya had alles opgestuurd naar Vinted. “Niets was genoeg. De vrouw mocht de schoenen houden en ik was alles kwijt. Het geld heb ik nooit meer gezien.”

Slechte communicatie

Kaya geeft aan dat zij meerdere malen contact heeft gezocht met Vinted, maar het niet mocht baten. “Ik kon alleen terecht bij een chatsysteem waar ik elke dag iemand anders te spreken kreeg en steeds een ander verhaal te horen kreeg. Ik voelde me totaal machteloos”, legt ze uit. Daarnaast deelt Kaya haar verhaal op Facebook. Hieruit blijkt dat er tientallen andere slachtoffers zijn met eenzelfde verhaal.

Reactie Vinted

Inmiddels laat de woordvoerder van Vinted weten dat ze zaak met Kaya inmiddels is opgelost. Daarnaast heeft de online marktplaats een nieuwe feature toegevoegd. Er is nu ruimte voor zo’n twintig foto’s per product. Verkopers kunnen nu elke mogelijke hoeken en standpunten fotograferen, zodat dit soort gevallen niet meer voor kunnen komen. Ook raadt Vinted aan om altijd zoveel mogelijk officiële documenten van de oorspronkelijke aankoop te bewaren.

Lees ook: De kogel is door de kerk: Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash