Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

Op=Op Voordeelshop

De discount-drogisterij heeft 130 filialen

Intertoys vroeg een maand geleden al faillissement aan en ook CoolCat gooide een kleine week geleden de handdoek in de ring. Opnieuw valt het doek voor een keten: Op=Op Voordeelshop heeft vandaag fallissement aangevraagd bij de rechtbank Noord-Nederland.

Voor bijna 1200 medewerkers breekt een spannende periode aan.

Failliet

De reden van het faillissement zou zijn dat de drogisterijketen last heeft van ‘uitdagende marketingsomstandigheden’, zo stelt het persbericht. Het bedrijf, dat hun eerste filiaal opende in 1997, in het Drentse plaatsje Klazienaveen, groeide razendsnel. Een jaar geleden was het bedrijf gegroeid naar 150 filialen, maar dit heeft hen toch de kop gekost. “Die groei heeft veel liquiditeit en aandacht en energie gekost”, staat in het persbericht.

Bankroet

Aandeelhouders van Op=Op Voordeelshop stopten de afgelopen jaar nog flink geld in het bedrijf, maar dit mocht niet baten. Verwacht wordt dat de rechtbank Noord-Nederland het bedrijf morgen failliet verklaart. Naar verwachting blijven de winkels voorlopig open. De tien franchisefilialen van de budgetketen vallen buiten het faillissement.

Bron: Telegraaf, RTV Noord | Beeld: Commons Wikimedia, Donald Trung