Oud-nieuwslezer Fred Emmer overleden op 85-jarige leeftijd

fred emmer

De oud-nieuwslezer is op kerstavond overleden

Afgelopen kerstavond overleed oud-nieuwslezer Fred Emmer op 85-jarige leeftijd. Fred Emmer presenteerde jarenlang het NOS-journaal en stond volgens NOS bekend om zijn onkreukbare gezicht. De nieuwslezer wist zijn gezicht namelijk altijd in de plooi te houden.

Overleden op 85-jarige leeftijd

De familie van Fred Emmer liet aan NOS weten dat de oud-nieuwslezer afgelopen kerstavond vredig stierf. De zoon van Fred Emmer, Stephen, liet aan NOS weten: “We gaan Fred enorm missen. Hij was een moderne, principiële, intelligente en gevoelige man. Enig in zijn soort.”

Oud-nieuwslezer

Fred Emmer presenteerde 20 jaar lang het journaal. De oud-nieuwslezer stond bij de NOS bekend als ‘onkreukbaar’, aangezien de nieuwslezer zijn gezicht altijd in de plooi wist te houden en zich nooit versprak. Emmer werd begin 1985 overvallen door een heftige hoestbui, waarna hij vervolgens buiten adem het nieuws voorlas.

Niet alleen het nieuws

Niet alleen presenteerde Fred Emmer het journaal, de voormalig nieuwslezer presenteerde ook een aantal andere programma’s. Zo presenteerde hij Waskracht, Nonsens en Nieuws en was hij te horen in de film Als je begrijpt wat ik bedoel. Daarnaast zat Emmer ook in het cabaretprogramma Het meisje van de slijterij van Herman Finkers. Na alle presentatie klussen, schreef Emmer ook een aantal erotische stukken voor Playboy. Dit bleek – naar eigen zeggen – toch niet zo’n goede keuze, gezien zijn voormalig carrière als nieuwslezer.

Lees ook: Bridget Maasland onthult waarom ze vaak op jongere mannen valt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LINDA | Beeld: Hollandse Hoogte, Berry Stokvis