Bizar: panter maakt ommetje over Franse daken

Je zou het maar meemaken…

‘Er loopt een panter op het dak’, het klinkt als het begin van een flauwe grap. Echter, in Frankrijk was dit onlangs de werkelijkheid. Gisteren doolde een zwarte panter over de daken in de Franse gemeente Armentières. Omwonenden menen dat het dier ontsnapt is uit het huis van een buurtbewoner. Het dier zwierf een uur rond voordat het werd gevangen.

Gelukkig vielen er geen gewonden.

Zwarte panter

Bewoners van Armentières hadden gisteren de schrik van hun leven. Rond 18:30 uur zwierf er een panter op de daken rond. Het dier wist het zelfs voor elkaar te krijgen om een appartement – waar een raam open stond – binnen te glippen. De politie en brandweer hadden inmiddels een dierenarts ingeschakeld om het ontsnapte dier te kunnen vangen. Het lukte de hulpdiensten na een uur om het dier te omsingelen en een dierenarts vuurde een verdovend pijltje af. Niemand raakte gewond.

Dierentuin

Waar het dier precies vandaan kwam, is nog onduidelijk. Buurtbewoners hebben het vermoeden dat de panter uit het huis van een buurtbewoner – die op vakantie is – ontsnapte. Het houden van een panter als ‘huisdier’ is ten strengste verboden. Vermoedelijk wordt het dier na verzorging overgeplaatst naar een dierentuin.

Lees ook: André Hazes is geruchten dat hij vreemdging helemaal zat en bijt van zich af

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD, Nieuwsblad | Beeld: Videostill