Pas op: we krijgen een muggeninvasie

muggeninvasie

Word jij altijd geprikt door muggen? Gooi je ramen dicht!

Er wordt steeds mooier weer voorspelt. Het komende weekend staat het zonnetje voor de deur, met hier en daar wat regenbuien. Een combinatie van warmte en regen? Juist, dat zijn de ideale omstandigheden voor een mug. Het zal daarom geen verrassing zijn dat je het komende weekend veel gezoem gaat horen. Bereid je voor op een muggeninvasie!

Krijg jij ook gelijk overal kriebels?

Invasie

Door het warme weer en de hoge luchtvochtigheid is dit hét perfecte moment voor de mug om eitjes te leggen. De mug hoeft maar even op deze eitjes te broeden en we zijn de klos. Dus, gooi je ramen en deuren maar alvast dicht.

Muggenfabels

Jarenlang dachten we dat de muggen op licht afkwamen. Inmiddels zijn we erachter dat dit helemaal niet waar is! Dus ga vooral niet de hele avond in het donker zitten. Muggen-expert Bart Knols, medisch entomoloog en schrijver van het boek Mug ontkrachtte het verhaal dat muggen op licht af komen. “Ze komen af op lichaamsgeur”, vertelde hij aan EditieNL. 

Lichaamsgeur

Je lichaamsgeur is de reden waarom de mug je prikt. Lig je alleen in bed? Dan is de kans groot dat de mug je prikt. Wanneer je het bed met je partner deelt, dan zal de mug de meest lekkere lichaamsgeur uitkiezen. Zweet is hier een belangrijk onderdeel. Wanneer je voor het slapen niet gedoucht hebt, of je hebt vaak last van zweetvoeten, dan zal de mug jou als voorkeur hebben.

Tips

De tips om muggenbeten te voorkomen vliegen je waarschijnlijk al om de oren, maar wat in ieder geval belangrijk is: begin bij de bron. Aangezien de mug op lichaamsgeur afkomt is het belangrijk hier wat aan te doen! Drink bijvoorbeeld elke dag een glas karnemelk, hierdoor wordt je bloed zuurder en ben je minder aantrekkelijk voor muggen. Daarnaast kunnen vitamine B-tabletten je ook helpen. Deze vitaminen veranderen ook je geur!

Lees ook: Met deze tips jeuken die vervelende muggenbulten niet meer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay