Weer phisingmails van de Rabobank in omloop, wees op je hoede


Pas op voor nepmails van de Rabobank

Er wordt geregeld gewaarschuwd voor nepmails, zogenaamde phisingmails, die de ronde gaan. Oplichters worden steeds creatiever en beter in het namaken van officiële e-mails. Zo doen er geregeld phisingmailtjes van banken en overheidsinstanties de ronde. Wij kregen op de redactie vannacht ook een verdachte mail binnen van de Rabobank, waar we iedereen voor willen waarschuwen.

De mailtjes lijken verdacht echt.

Net echt

Het lastige van phisingmails is dat ze tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. De afzender is ‘Rabobank’ en ook de onderwerpregel lijkt steeds officiëler. Vaak kun je nepmails herkennen aan het vreemde uiterlijk en de taal- en spelfouten die erin staan. Wees hier dus altijd alert op! Check ook altijd even de echte afzender, niet alleen de naam die in je inbox staat. Bekijk het e-mailadres waarmee de mail is verzonden. In dit geval was het [email protected] Dit is dus niet de Rabobank!

Inhoud

Deze mail ging over de nieuwe AVG-wet die 25 mei zijn intrede heeft gedaan. Volgens de oplichters zou onze pas hier niet aan voldoen, dus moesten we middels een link een nieuwe aanvragen. Trap hier niet in! Als je pas aan vervanging toe is krijg je van de meeste banken automatisch een nieuwe. Klik nooit op de link en vul al helemaal niet je gegevens in!

Persoonlijk

Oplichters zijn slim en hebben toegang tot e-maillijsten met je naam. Daarom kan het lijken alsof je persoonlijk aangesproken wordt en dit wekt vertrouwen. Trap er niet en wees altijd alert! Ontvang je een e-mail van je bank en vertrouw je het niet? Neem dan altijd contact op met je bank voordat je ergens op klikt. Rabobank heeft een e-mailadres waarop phisingmails kunnen worden aangegeven, dus stuur de mail door naar [email protected] en verwijder vervolgens de mail uit je inbox en prullenbak.

Zo zag de phisingmail die wij binnenkregen eruit:

Lees ook: Op vakantie? Met deze trucjes lijkt het voor inbrekers alsof je thuis bent

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Tips en Weetjes ©