Op vakantie? Met deze trucjes lijkt het voor inbrekers alsof je thuis bent

op vakantie
Geef inbrekers geen kans als jij op vakantie bent

Het duurt niet lang meer en de schoolvakanties beginnen weer. Mensen zonder kinderen trekken er waarschijnlijk al iets eerder op uit, maar voor veel gezinnen begint de vakantiepret nu op te komen. Ga jij binnenkort op vakantie? Met deze trucs lijkt het voor inbrekers alsof er iemand thuis is.

Geef ze geen kans.

Beveiliging

Het eerste belangrijke punt is natuurlijk de beveiliging. Heb je goede sloten op de deur, en zijn je ramen niet gemakkelijk open te breken? Dit is een belangrijk punt voor inbrekers. Sommige handige Harry’s hebben binnen enkele seconden een slot geforceerd. Controleer ook voordat je weggaat of alle ramen en deuren écht gesloten zijn.

Smarthome

Er zijn tegenwoordig allerhande apps, snufjes en foefjes waarmee je je huis in kunt richten om het te laten lijken alsof jij thuis bent. Hiermee kun je bijvoorbeeld regelen dat lichten af en toe aangaan. Veel mensen denken dat het slim is om een licht aan te zetten zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Maar, een observerende inbreker ziet dat altijd hetzelfde licht aanstaat en kan daardoor de conclusie trekken dat je toch niet thuis bent. Met slimme regelaar kun je ervoor kiezen om iedere avond andere lichten aan te zetten, varieer ook in tijdstippen wanneer lichten aan en uit gaan.

Bel

Er zijn ook al veel particuliere camera’s en deurbellen op de markt waarmee jij op afstand, met een app, je huis in de gaten kunt houden. Daarmee krijg jij een melding als er beweging gedetecteerd wordt en kun je vanaf je smartphone zien wie er voor je deur staat. Je kunt dan door de microfoon iets zeggen, of natuurlijk de politie bellen. Dit kan soms een flinke investering zijn, maar voor mensen die in een afgelegen huis wonen is het vaak de moeite waard.

Timers

Er zijn nog veel meer ‘slimme’ apparaatjes waarmee je het kan doen lijken alsof je huis bewoond is. Er zijn stekkers waarmee je televisie of radio aanspringt en zelfs van zender kan veranderen. Ook zijn er elektrische gordijnen en lamellen die automatisch open en dicht schuiven op bepaalde tijdstippen. Ook dit is allemaal een investering.

Wil je weten wat je kunt doen om inbrekers tegen te gaan zonder technische foefjes? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2