Piet Paulusma presenteert 30 december zijn laatste weerbericht bij SBS6

Op 30 december zal de bekende weerman voor het laatst bij SBS6 te zien zijn

Oant Moarn! Bij deze unieke uitspraak denken we natuurlijk aan niemand minder dan Piet Paulusma. Na 23 jaar zal Piet afscheid nemen van zijn trouwe kijkers bij SBS6. De hele maand december zal de weerman het land door reizen. In elke provincie zal hij het weerbericht gaan presenteren. Op 30 december zal dan daadwerkelijk het allerlaatste bericht door de sympathieke weerman gepresenteerd worden.

Begin dit jaar kreeg Piet Paulusma te horen dat zijn contract bij SBS niet werd verlengd.

Contractbeëindiging

Het nieuws dat het contract van de weerman niet werd verlengd, viel de presentator zwaar. De reden dat SBS het contract van Piet niet verlengt, heeft te maken met een andere invulling die ze de zender willen ingeven. De zender heeft Dennis Wilt en Amara Onwuka, afkomstig van RTL, aangetrokken om het weer voor de zender te presenteren.

Toekomst 

Piet ziet zelf gelukkig geen donkere wolken boven zijn verdere tv-carrière hangen en zegt gewoon door te gaan met presenteren en nog lang niet pensioen te gaan. “Daar ben ik nog lang niet mee bezig”, vertelde Piet eerder aan het AD. In de maand december maakt de weerman vooral gebruik van het moment om iedereen te bedanken. “Ik ga alle provincies bij langs om de kijker te bedanken. Noem het geen afscheid, want ik ga gewoon door, alleen niet bij SBS6.”

Ambities

Piet is zelf van plan om zijn manier van presenteren in de toekomst niet te veranderen. Zijn herkenbare uitspraken inclusief zijn unieke afsluiter, Oant Moarn, hoeven we niet te missen. Piet is op het moment nog altijd in gesprek met Omroep Max en heeft ook de ambitie om online verder te gaan.

Lees ook: Om deze reden wil Estavana niet met Rafael in het huwelijksbootje stappen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill SBS 6