Politie redt meerdere uitgedroogde honden van snikhete balkons

hond snikhete balkons

De politie waarschuwt: “Let op uw huisdieren!”

Gisteren hadden we te maken met extreme hitte, aangezien de warmste temperatuur ooit in Nederland werd gemeten. Wij mensen kunnen verschillende maatregelen nemen om afkoeling te zoeken, bijvoorbeeld naar een zwembad of strand gaan. Helaas zijn alle trouwe viervoeters afhankelijk van hun baasje, wat in sommige gevallen extreem mis kan gaan. Sommige honden werden opgesloten op een snikheet balkon, waardoor uitdroging het gevolg was.

Voor één van de honden kwam de hulp zelfs te laat.

De politie

Agenten troffen in Capelle aan den IJssel een hond aan die zonder water en schaduw op een balkon zat. De viervoeter kon niet naar binnen en zat vast op het kleine balkon. Omwonenden merkten deze situatie op en belden de politie. De agenten troffen de hond aan met een lichaamstemperatuur van 41,5 graad en een plasje bloed bij zijn bek.

Met spoed

De agenten brachten het arme beestje met spoed naar de dierenarts, waar hij gekoeld werd. De hond werd langzaamaan iets alerter, maar helaas heeft de dierenarts vandaag bekend gemaakt dat hij het niet heeft gered. De dierenarts heeft bij de politie aangegeven dat zij in gesprek gaan met de eigenaar van deze hond, daarnaast is er ook een proces verbaal opgemaakt.

Waarschuwing

In een bericht op Facebook deelt de politie de heftige gebeurtenis met de hond. Daarnaast plaatsen ze opnieuw een waarschuwing om alle huisdieren goed in het oog te houden. Het is belangrijk dat je ook voor hen maatregelen neemt tijdens de enorme hitte. De politie plaatst daarom extra veel uitroeptekens onder het bericht, aangezien de temperaturen in ons land vandaag nog niet afnemen en zoiets absoluut niet opnieuw mag gebeuren.

Lees ook: Rode Kruis waarschuwt: pas op met medicijnen tijdens de hitte

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LINDA | Beeld: Unsplash