Prins Charles over gemis familie: ‘Mijn vader wordt volgende week 99’

“Soms wil je iemand gewoon een knuffel geven”

Door de coronacrisis hebben veel families en vrienden elkaar al een lange tijd niet gezien. Hetzelfde geldt voor prins Charles. De prins van Wales brengt de lockdown in Schotland door en is daardoor ver van zijn familie. Iets wat hem zwaar valt. In een gesprek met Sky News vertelt de prins openhartig dat hij zijn familie mist.

Coronacrisis

De Britse prins Charles geeft niet vaak interviews, maar maakte een uitzondering voor het programma After The Pandemic: Our New World van Sky News. De hertog van Cornwall is samen met zijn vrouw Camilla in Schotland, maar mist zijn familie enorm. Zo beaamt prins Charles dat het voor veel mensen een lastige tijd is. Vooral omdat mensen hun families missen.

Familie missen

Net als vele anderen mist de 71-jarige zijn familie ook. Koningin Elizabeth is sinds maart in zelfquarantaine op Windsor Castle. Prins Charles deelt dat hij zijn ouders, koningin Elizabeth en prins Philips, mist. “Ik heb mijn vader al lang niet meer gezien. Hij wordt volgende week 99 jaar.” De hertog vervolgt dat hij zijn kinderen en kleinkinderen ook al lange tijd niet meer heeft gezien. “Ik FaceTime wel met ze, dat is fijn”, vertelt prins Charles. “Gelukkig kunnen we mensen wel gewoon spreken via de telefoon. Maar dat is niet hetzelfde. Soms wil je mensen gewoon een knuffel geven.”

Lees ook: Koningin Máxima pakt de fiets om naar de heropening van het museum te gaan

Bron: Town and Country | Beeld: Videostill Clarence House