Prins William verrast fans die prinses Diana herdenken bij Kensington Palace

prins William

Zijn moeder zou trots op hem zijn geweest

Prinses Diana zou op 1 juli haar 58ste verjaardag hebben gevierd. Helaas mocht the people’s princess niet ouder worden dan 36 jaar. De moeder van prins William en prins Harry overleed bijna 22 jaar geleden, maar veel mensen zijn de bijzondere prinses nog niet vergeten. Iets waar prins William dankbaar voor is.

De hertog van Cambridge verraste fans bij Kensington Palace die stilstonden bij de verjaardag van prinses Diana.

Herdenken

Op maandag 1 juli om half 6 stonden er al royal-fans voor Kensington Palace om stil te staan bij de verjaardag van prinses Diana. De fans legden bloemen en foto’s van de moeder van prins Willam en prins Harry neer om haar te eren. Iets wat prins William niet was ontgaan. De prins vond het eerbetoon erg bijzonder en besloot de fans rond kwart voor zeven ’s ochtends te groeten.

Bijzonder

De hertog van Cambridge besloot de zes personen, die er in de vroege uurtjes al waren, te begroeten bij het hek van Kensington Gardens. Hij had slechts een paar beveiligers bij zich. De fans waren enorm verbaasd om de prins opeens te zien en waren ontroerd dat de oudste zoon van prinses Diana hen wilde bedanken. “William vertelde me dat hij weet dat we hier elk jaar komen en bedankte ons voor wat we doen voor zijn moeder”, vertelt de 59-jarige fan John Loughrey aan Daily Mail. “Ik tril nog steeds, het was heel emotioneel.” Tevens vertelde prins William dat hij het wonderful vindt dat het leven van zijn moeder nog steeds wordt gevierd.

Standbeeld

“Ik vertelde hem dat ik elke zondag voor zijn moeder bid bij Westminster Abbey. Hij leek er erg door te zijn geraakt.” Tevens vroeg John wanneer het standbeeld van prinses Diana wordt geplaatst. Twee jaar geleden werd aangekondigd dat er een standbeeld van prinses Diana in de tuin van het paleis zou komen, maar dit standbeeld is er nog steeds niet. William wees toen naar de tuin en liet zien waar het standbeeld komt te staan. “Snel, heel snel. We willen ervoor zorgen dat alles perfect is. Het is belangrijk voor ons om het goed te doen”, verklaarde hij. Ook de 59-jarige Sky was onder de indruk van het verrassingsbezoek van de prins. “Niemand kon geloven dat William opeens naar ons toeliep en ons bedankte. Hij is werkelijk zijn moeders zoon.” De prins bleef zo’n zeven minuten bij het groepje en vertrok toen meer mensen in de gaten kregen dat hij bij het hek stond. Hij liet aan de fans weten dat hij een privébezoekje had gemaakt en weer terug ging naar het paleis.

 

Lees ook: Ilse DeLange blikt terug op Eurovisiesongfestival-avontuur

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Daily Mail | Beeld: Videostill Royal Channel