Dit is wat Prinses Amalia na haar 18e verjaardag gaat verdienen

prinses amalia

Het startsalaris van prinses Amalia is niet niks

Hoe het leven van een prinses er precies uitziet, kunnen wij ons allemaal niet voorstellen. Of we er nieuwsgierig naar zijn? Dat sowieso. Af en toe duikt er wat informatie op, waardoor we een kleine glimp aan inside information van het koningshuis meekrijgen. Het  toekomstige salaris van prinses Amalia, bijvoorbeeld. Hoeveel dat precies is? Wij vertellen het je.

Geloof ons: het is een flink zakcentje.

Meer dan een miljoen

Prinses Amalia wordt op 7 december 2021 18 jaar en zal dan volgens de rijksbegroting van de koning een flink bedrag op haar rekening ontvangen. Naast wat verjaardagskaarten, een glas champagne en wellicht een rijles, zal de prinses vanaf die dag zo’n 1.495.000 euro ontvangen op jaarbasis.

Niet normaal

Nu is de vraag: is zo’n enorm bedrag voor een 18-jarig meisje wel normaal? Gemiddeld gezien natuurlijk niet, maar in het koningshuis gelden andere normen en waarden. Koning Willem-Alexander ontving in zijn jongere jaren hetzelfde bedrag. Daarnaast is het volledige bedrag niet beschikbaar voor uitgave. Prinses Amalia mag 263.000 euro gebruiken om leuke dingen mee te kopen. De overige 1.232.00 euro zijn voor ‘personele en materiële uitgaven’, aangezien prinses Amalia wordt gezien als toekomstige koningin.

Zakgeld

Gelukkig weten de prinsessen wel hoe zij met geld om moeten gaan. Willem-Alexander en Máxima hebben tijdens een bijeenkomst namelijk een keer laten vallen dat de prinsesjes alledrie zakgeld krijgen. Volgens Máxima is dit ontzettend belangrijk, aangezien de waarde van geld duidelijk moet zijn bij haar dochters. Hoeveel zakgeld de prinsessen krijgen én of ze het geld uitgeven aan kleding of andere zaken? Dat zouden we natuurlijk dolgraag willen weten…

Lees ook: Rijtjeshuis in Amsterdam vs. Drenthe: een verschil van 1,2 miljoen euro

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Unsplash