Spannend: prinses Ariane op de fiets naar school op eerste dag in brugklas

prinses ariane eerste lesdag

Prinses Ariane gaat net als haar twee zussen naar het gymnasium

Het was een spannende ochtend voor prinses Ariane. De 12-jarige blondine stapte vandaag op haar fiets, bepakt en bezakt – inclusief gloednieuwe schooltas – om haar eerste dag op haar nieuwe school te beginnen. Natuurlijk stond koning Willem-Alexander klaar om dit unieke moment vast te leggen. 

“Ze is er helemaal klaar voor”, aldus Willem-Alexander en Máxima.

Gymnasium

Net als haar twee zussen – prinses Amalia en prinses Alexia – gaat prinses Ariane naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De jongste prinses kon volgens haar ouders ook niet wachten tot ze naar de brugklas mocht. “Ze is er helemaal klaar voor”, zeiden koningin Máxima en koning Willem-Alexander voor de vakantie tijdens de jaarlijkse ontmoeting met de pers.

Video

Net als bij Amalia en Alexia werd er een video gemaakt van dit bijzondere moment. In video’s van de twee oudste zussen zagen we precies hetzelfde beeld: een trotse prinses op een omafiets met een felgekleurd krat voorop. Ondanks dat de drie zussen naar dezelfde school gaan, heeft Ariane het meeste geluk. Want waar Amalia en Alexia nog zo’n 11 kilometer moesten fietsen, hoeft Ariane er maar 5,5 af te leggen. Dit komt omdat het koninklijk gezin eerder dit jaar verhuisde van De Eikenhorst naar Paleis Huis ten Bosch.

Lees ook: Waarom de baard van koning Willem-Alexander het gesprek van de dag is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RVN, Z.M. de Koning